Imagini şocante! Zeci de mii de oameni stau la coadă pentru ajutoare. Criza medicală face prăpăd VIDEO

Imagini şocante! Zeci de mii de oameni stau la coadă pentru ajutoare. Criza medicală face prăpăd VIDEO

Aceste imagini se pot vedea în multe orașe americane, de Ziua Recunoștinței, unde mii de oameni așteaptă ore întregi la coadă să primească un coș plin cu alimente.

SUA se confruntă cu grave probleme economice şi medicale provocate de pandemia de coronavirus. La ultimul bilanţ au fost raportate încă 200.000 de teste pozitive, și peste 2.400 de americani au murit de COVID.19. Alți 90.000 se zbat să supraviețuiască pe patul de spital.

“Statele Unite trec prin cea mai periculoasă criză de sănătate publică, de la pandemia de gripă spaniolă din 1918”, spun experții americani, descurajați de agravarea continuă a pandemiei.

Zeci de mii de oameni stau la coadă pentru un coş plin cu alimente

În Houston, oficialii au pregătit 20.000 de pachete. Jumătate dintre cei prezenți nu au mai avut niciodată nevoie de ajutoare de acest fel. Criza economică provocată de pandemie i-a adus în situația asta.“Îmi trebuie de toate. Am rămas fără serviciu anul trecut. Acasă nu am de niciunele... Ăsta e un ajutor uriaş. Suferim cu toţii, dar Dumnezeu e bun cu noi.”, a spus un american aflat la coadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sylvester Turner, primarul din Houston: “Nevoia nu va dispărea după ziua de azi, dar cel puţin oamenii primesc alimente care le vor ajunge măcar o săptămână. Să sperăm cu lucrurile se vor îmbunătăţi, dar suntemn binecuvântaţi cu aceste provocări...”

Criza medicală a adus în aceeași situație milioane de americani care n-ar fi avut ce pune pe masa în seara de Thanksgiving, dacă nu ar fi primit ajutor de la cantine și bănci de alimente. În ultimele zile au fost cozi uriașe în jurul acestor servicii.

Cheryl Howard, șomeră: “Ne este de mare ajutor! O să pot pregăti cina pentru toată familia”