Covid-19. Boris Johnson, după o lună de lockdown: Nu poate fi un Crăciun normal

Covid-19. Boris Johnson, după o lună de lockdown: Nu poate fi un Crăciun normal

Primul ministru britanic a anunțat, luni, revenirea, la începutul lunii decembrie, după patru săptămâni de restricții în Anglia, a unei strategii locale împotriva noului coronavirus, puternică și însoțită de un program masiv de screening.

În ciuda veștilor bune succesive pe frontul vaccinurilor, inclusiv a proiectului britanic AstraZeneca / Oxford, șeful guvernului conservator a avertizat că restricțiile ar trebui să rămână în vigoare timp de câteva luni.

„Nu poate fi un Crăciun normal și mai este un drum lung de parcurs până în primăvară”, a declarat Boris Johnson, izolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată, prin videoconferință către parlamentari, scrie AFP.

„Dar am depășit o etapă și se întrevede o ieșire. Trebuie să rezistăm virusului până când depistarea şi vaccinurile vin în ajutorul nostru şi reduc necesitatea restricţiilor”, a adăugat el, înainte ca intervenţia sa să fie întreruptă din cauza unor probleme tehnice, provocând ilaritate pe băncile din Westminster.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marea Britanie, țara europeană cea mai îndoliată de pandemie, a înregistrat peste de 55.000 de decese ale persoanelor testate pozitiv pentru noul coronavirus și peste 1.5 milioane de cazuri pozitive la Covid-19.