Regele Thailandei, Rama X, acuzat că-și conduce țara din haremul din Germania

Regele Thailandei, Rama X, acuzat că-și conduce țara din haremul din Germania

Germania a început să ridice tonul la adresa suveranului thailandez care se ocupă de viața supușilor săi și gestionează (teoretic) treburile țării dintr-o vilă luxoasă din Bavaria.

Regele Rama X al Thailandei iubește Alpii Bavarezi. Mai exact luxul din Alpii Bavarezi, pus la dispoziție cu o suspectă generozitate de autoritățile din Germania, pesemne pe vechiul principiu potrivit căruia banii nu au miros.

Așa că Rama X duce o viață fără griji în luxoasa vilă Stolberg, pe malul lacului Starnberg, în Tutzing, aproape de granița cu Austria.

Un decor sublim, la care s-a abonat înainte de a-i succeda tatălui său, regele  Bhumibol, care a murit în 2016. Și ideal pentru izolarea împotriva coronavirusului, au menționat ziarele bavareze.

Între timp, în Thailanda, situația pare mai puțin idilică. O mișcare pro-democrație protestează de trei luni împotriva puterii militare și a unui monarh căruia îi pasă mai mult de calitatea zăpezii și escortei feminine care-i stă la dispoziție, în stațiunea de schi din Garmisch-Partenkirchen, decât de necazurile thailandezilor, scrie Ouest-France.

La sfârșitul lunii octombrie, manifestanții au mărșăluit către ambasada Germaniei la Bangkok. Au transmis o scrisoare prin care solicitau guvernului cancelarului Angela Merkel să verifice dacă Rama X conduce afacerile regatului thailandez din Bavaria.

Contrar legii

Acest lucru ar fi contrar legii sau cel puțin practicii internaționale care impune acordul țării gazdă pentru a guverna în exil. „Este permisă guvernarea Thailandei de pe malurile lacului Starnberg?”, a titrat cotidianul german Tagesspiegel.

Dacă percepem lucruri ilegale  acolo, vor exista consecințe imediate, a răspuns Heiko Maas, ministrul german de Externe.

Ne puteți urmări și pe Google News