Maia Sandu, felicitată de Patriarhul Moscovei: Dragă Maia Grigorievna…

Maia Sandu, felicitată de Patriarhul Moscovei: Dragă Maia Grigorievna…

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Prea Sfinţitul Kiril, a transmis un mesaj de felicitare către Maia Sandu, prima femeie aleasă președinte preşedintelui al Republicii Moldova.

Potrivit site-ului oficial al Patriarhiei Moscovei, Prea Sfinţitul Kirill şi-a exprimat speranţa unei cooperări între autorităţile din Republica Moldova şi Biserica Ortodoxă din această ţară, cooperare care ar putea conduce la „la crearea unei societăţi puternice din punct de vedere spiritual şi sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii şi armoniei între oameni”.

„Dragă Maia Grigorievna, vă felicit pentru victoria dumneavoastră la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi îmi exprim speranţa pentru o interacţiune constructivă continuă a autorităţilor seculare cu Biserica Ortodoxă din Moldova. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuţie semnificativă la crearea unei societăţi puternice din punct de vedere spiritual şi sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii şi armoniei între oameni, precum şi la educaţia patriotică a locuitorilor Republicii. Va doresc ajutorul şi succesul lui Dumnezeu în viitoarea slujire a poporului moldovenesc”, se arată în mesajul Patriarhului Kirill, scrie Agerpres.

Anterior Patriarhului Kirill, și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu, după victoria în alegerile prezidențiale de duminică.

„Sper că activitatea dumneavoastră ca şef a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre ţările noastre, Aceasta, cu siguranţă, ar răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei şi Republicii Moldova”, se arată în telegrama lui Putin, potrivit serviciului de presă al Kremlinului.

Maia Sandu, pro-europeană, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, întrunit 943.486 de voturi (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabil exprimate.

Președintele  în exercițiu, Igor Dodon, care a candidat ca independent dar care a fost sprijinit de socialiști,  a obţinut 690.139 voturi (42,25%), potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale.