Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a anunţat joi că s-a plasat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană contaminată cu noul coronavirus, relatează Reuters şi RIA Novosti. El a fost nevoit să-şi amâne o vizită la centrul monahal din Serghiev Posad, situat la aproximativ 65 de km nord-est de Moscova.

Astfel, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în vârstă de 73 de ani, nu a putut să participe la slujbele oficiate în această perioadă la centrul monahal Lavra Trinităţii lui Serghi din cauza restricţiilor medicale care obligă la izolare în cazul intrării în contact cu o persoană contaminată cu COVID-19.

În declaraţia în care face acest anunţ pe site-ul oficial al Bisericii Ruse, patriarhul Kirill nu menţionează vreun simptom

Rusia a raportat joi 11.493 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, o cifră apropiată de maximul său istoric de 11.656 de cazuri înregistrat în luna mai, ridicând bilanţul la 1.260.112 de infecţii cu SARS-CoV-2. Această creştere a determinat joi Kremlinul să califice situaţia drept o caută de mare îngrijorare şi să avertizeze că numărul cazurilor ar putea creşte şi mai mult dacă oamenii nu respectă măsurile de protecţie, informează Agerpres.

Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii Kirill a îndemnat credincioșii să se abțină de la vizitarea bisericilor pentru a preveni și pentru a stopa răspândirea coronavirusului. El a declarat acest lucru în timpul unei predici în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

„Abțineți-vă de la mersul la biserică. Nu aș fi spus niciodată acest lucru, dacă nu ar fi pentru exemplul uimitor al sfintei Maria din Egipt ”, a declarat Patriarhul „care a arătat că poți fi mântuit și fără să mergi la biserică”, citează Ria.ru.

„Biserica cheamă astăzi, înainte să avem victime în familiile noastre, să ne asumăm strictă respectare a obligațiilor care sunt impuse astăzi de autoritățile sanitare din Rusia. Vă îndemn, dragii mei, în zilele următoare, până la binecuvântarea patriarhală specială, să vă abțineți de la vizitarea bisericilor, a spus Patriarhul Kirill la începutul pandemiei.