Alegerile din SUA. Tăcere asurzitoare în Coreea de Nord. Ce așteaptă Kim

Alegerile din SUA. Tăcere asurzitoare în Coreea de Nord. Ce așteaptă Kim

Phenian nu a făcut încă nici un comentariu după victoria lui Joe Biden în scrutinul presidential american. O tăcere neobișnuit de lungă cu privire la rezultatele unui eveniment politic care va avea consecințe pentru relațiile nord-coreene cu Washington.

Potrivit observatorilor, Coreea de Nord ar da dovadă de prudență în reacția sa cu privire la rezultatele alegerilor americane din 3 noiembrie. Deoarece Donald Trump, care s-a lăudat cu relațiile sale de prietenie cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un, nu și-a recunoscut înfrângerea în fața rivalului său democrat Joe Biden.

Nici duminică, mass-media nord-coreeană nu a menționat măcar o informație despre alegerile prezidențiale din SUA, nu a scris despre rezultatele scrutinului și nu a transmis nici un mesaj către Washington, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Muncitorilor, aflat la putere în Coreea de Nord, a publicat doar mai multe articole în care li se cer nord-coreenilor să-și „intensifice eforturile” în cadrul unei campanii de 80 de zile până la sfârșitul acestui an pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit autorităților de la Phenian, Coreea de Nord nu a înregistrat nici un caz de Covid-19, ceea ce unii experți pun la îndoială.

În egal măsură, agenția centrală de știri din Coreea de Nord, KCNA, nu a publicat articole despre alegerile din SUA. Doar articole despre eforturile făcute la nivel național de a preveni un focar de coronavirus și de a remedia daunele provocate de taifunurile estivale.

Este neobișnuit ca Phenianul să păstreze tăcerea atât de mult despre alegerile prezidențiale din SUA, mai ales că, în trecut, a reacționat după eveniment.