Tragedia de la Piatra Neamț a reînviat cel mai mare coșmar: „Pe voi cine vă ia?”

Tragedia de la Piatra Neamț a reînviat cel mai mare coșmar: „Pe voi cine vă ia?”

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a transmis un mesaj plin de revoltă, după incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Eugen Iancu, părintele unui copil care și-a pierdut viața în tragedia de la clubul bucureștean Colectiv, și-a exprimat indignarea după ce flăcările au ucis cel  puțin zece persoane, la spitalul din Piatra Neamț, unde oamenii trebuiau îngrijiți și salvați și nu să piară în chinuri.

Istoria se repetă după cinci ani, denunță Eugen Iancu, care acuză că nimic nu s-a schimbat în sistemul medical românesc

„De 5 ani le spun politicienilor și medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniștri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori șefi de secție, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea in uitare, undeva”, a scris președintele Asociației Colectiv pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe voi cine vă ia?”

„Au trecut 5 ani și povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toți cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupției, lipsei de asumare, lipsei de exercițiu, lipsei prevenției, hoției, ticăloșiei voastre. Nu ați schimbat nimic si iată, focul lovește din nou, moartea își ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?”, a adăugat Eugen Iancu.

Parchetul General a anunțat că va prelua ancheta privind incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Până în prezent s-au semnalat 10 morți și mai mulți răniți în urma incendiului izbucnit la secția ATI, unde se aflau bolnavii de coronavirus.