Înmormântarea primarului de la Sectorul 1 va avea loc mâine. Surpriză neplăcută la „priveghi”

Înmormântarea primarului de la Sectorul 1 va avea loc mâine. Surpriză neplăcută la „priveghi”

Fostul edil al Sectorului 1, în perioada 2000-2004, și consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României, Vasile Gherasim a murit după ce a contactat virusul SARS-CoV-2. Deși a stat internat în spitalul Victor Babeș o lună, politicianul a pierdut lupta pentru viață. Avea 70 de ani.

Cinci teste i-au fost făcute fostului edil pe perioada spitalizării, în speranța ca noul coronavirus i-ar fi părăsit organismul. Toate au ieșit, însă, pozitiv, chiar și cel făcut înainte cu trei zile de producerea decesului. Vasile Gherasim a primit și plasmă, de două ori, însă rezultatele favorabile nu au apărut.

Duminică, fiul său, Alexandru Gherasim, împreună cu o bună prietenă de familie, consilierul de la Sectorul 1 Marinela Adam, au susținut o slujbă de pomenire la Biserica Sf. Paraschiva din Capitală. Acest lăcaș, situat chiar lângă primărie, a fost unul îndrăgit de fostul edil, iar preoții au susținut ritualul religios cu lacrimi în ochi.

Pentru acest eveniment trist, la veșnica pomenire s-au perindat de-a lungul orelor circa 60 de persoane, dar niciun nume cunoscut din politică, deși Vasile Gherasim era mereu invitat la sindrofiile unor mari politicieni sau la cele organizate de partidele tradiționale. Nici măcar coroane de flori nu au fost trimise, lucru care a întristat familia.

Ne puteți urmări și pe Google News

După această ceremonie, Alexandru Gherasim (28 de ani) a pornit spre Timișoara, acolo unde își va înmormânta tatăl, marți dimineață, conform regulamentelor aplicate celor care au decedat din cauza COVID-19.

Mesaj emoționant de la CCR

Un mesaj de condoleanțe a fost trimis de la Curtea de Conturi, ultimul loc de muncă al fostului primar.

„În memoria colegilor şi a instituţiei, Vasile Gherasim va rămâne pentru totdeauna un reper de dăruire şi profesionalism, un exemplu de nobleţe şi de bunătate sufletească.

A contribuit prin experienţa şi expertiza lui la dezvoltarea instituţională a Curţii de Conturi a României, având permanent ca deziderat prestigiul instituţiei pe care a slujit-o. Dumnezeu să-l odihnească!”, transmite conducerea Curţii de Conturi a României.