Ordin crucial de la Raed Arafat. Ce spune regula celor 60 de minute?

Ordin crucial de la Raed Arafat. Ce spune regula celor 60 de minute?

Unitățile de Primire a Urgențelor din țară sunt obligate, conform unui Ordin emis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, să preia toți pacienții aduși de ambulanțe și să le asigure asistența medicală imediată, indiferent de simptomele pe care le prezintă și de locurile disponibile în spital.

Prin Ordinul emis, luni seara, secretarul de stat Raed Arafat arată, de fapt, că Unitățile de Primire a Urgențelor nu mai pot refuza pacienții aduși de ambulanțe, care apelează la ajutorul medical, fiind obligate să îi preia în cel mult 60 de minute de la sosire.

Având în vedere prevederile legii privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 Și ale lșegii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat ,  a emis un Ordin care intră în vigoare imediat.

Începând din data prezentului ordin, toate Unitățile de Primire a Urgențelor (UPU)/ (UPU-SMURD)/Compartimentele de Primire a Urgențelor (CPU) au obligația de a prelua toți pacienții aduși de către ambulanțele aparținând serviciilor de ambulanță publice sau SMURD,  indiferent de situația locurilor disponibile în secțiile spitalelor de care aparțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform  Ordinului semnat de Raed Arafat, unitățile sanitare nu au dreptul să restricționeze accesul ambulanțelor la structurile de primiri urgențe sau camere de gardă.

Personalul structurilor de urgență de la UPU sau CPU are obligația să preia pacientul în cel ai scurt timp posibil, să-i asigure asistența medicală de urgență, inclusiv investigațiile necesare și consultările de specialitate, eliberând echipajul respectiv în cel mult o oră de la sosirea în Urgență.

Prin ordinul emis de Raed Arafat, personalul din dispeceratele  integrate sau colocate, aparținând serviciilor de ambulanță publice și SMURD are obligația ca, în cazul urgențelor non-COVID, să direcționeze  echipajele către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situația locurilor disponibile