Acuzații grave la nivel înalt. Autorităţile locale, abandonate de Guvern în lupta cu pandemia

Acuzații grave la nivel înalt. Autorităţile locale, abandonate de Guvern în lupta cu pandemia

Un fost premier aduce acuzații grave. În lupta cu pandemia de COVID-19, autoritățile locale ar fi fost abandonate de Guvern

Autorităţile locale „au fost lăsate de Guvern să lupte singure cu pandemia” şi în multe locuri aceasta a dus la tăierea investiţiilor şi la frânarea dezvoltării.

Acesata este acuzația gravă a lui Sorin Grindeanu, fost premier și actual prim-vicepreședinte al PSD, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD.

Cu ocazia prezentării, duminică, a programului PSD de guvernare pe Dezvoltare Locală şi Regională, Sorin Grindeanu a criticat prestaţia actualului ministru de Finanţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu s-a semnat niciun contract major de dezvoltare. Tot ce s-a făcut anul acesta sunt proiecte din perioada PSD”, a mai spus Grindeanu.

„Avem un Nero la Finanțe care țopăie pe Facebook!”

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, îl compară pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, cu împăratul Nero, rămas în istorie ca incendiator al Romei.

Grindeanu l-a somat pe Cîțu să prezinte bugetul pe 2021, „la fel de rapid cum a fugit din Parlament când era să ajungă premier”.

„România nu poate progresa atâta timp cât are un Nero la Finanțe, țopâind pe Facebook și sărbătorind victorii care înseamnă de fapt mari înfrângeri pentru români și pentru dezvoltarea României (...) Doar un inconștient desface șampania în timp ce România se prăbușește! Am un singur mesaj pentru domnul Cîțu: să vină repejor cu bugetul, la fel de rapid cum a fugit când era să ajungă premier! Să vină și să prezinte românilor situația financiară a țării! Îl somez pe domnul Cîțu să vină și să spună cu cât va crește taxele anul viitor, cu cât va crește TVA-ul.”, a spus Sorin Grindeanu.

Alături de prim-vicepreședintele PSD a fost prezent şi deputatul PSD Daniel Suciu, care a vorbit despre principalii piloni de dezvoltare în viziunea partidului pe care îl reprezintă.

„Prima condiţie pentru a discuta despre dezvoltare este ca în fruntea statului, în Guvern, să existe oameni competenţi şi responsabili, oameni care înţeleg situaţia extrem de gravă cu care ne confruntăm. România nu poate progresa, atâta timp cât are un Nero la Finanţe, care ţopăie pe Facebook, sărbătorind inconştient victorii, în timp ce a dat foc bugetului ţării, din temelii. Victorii care, de fapt, sunt doar mari înfrângeri pentru România şi pentru nivelul de trai al românilor”, a mai adăugat Grindeanu.

Grindeanu: România se prăbușește iar Cîțu desface șampania

Fostul premier a precizat, de asemenea, că „doar un inconştient desface şampania în timp ce România se prăbuşeşte”.

„Am un singur mesaj pentru domnul Cîţu: să vină repejor cu bugetul să îl prezinte, la fel de repede cum a fugit din Parlament, de frică să nu ajungă premier. Să vină şi să le arate românilor cifrele bugetului pe anul viitor. Măcar acum să aibă curaj, să nu mai fugă de responsabilitate”, a precizat Grindeanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD.

El a anunţat şi intenţia social-democraţilor de a propune, în următoare şedinţă de Birou Permanent, chemarea în Parlament a premierului Ludovic Orban pentru a prezenta un raport privind bugetul pe anul viitor.

Grindeanu şi-a exprimat încrederea că vor exista şi alte forţe politice, în afara PSD, care să susţină acest demers.

„Noi vom merge cu această propunere în Biroul Permanent. Sper să fie de acord toate forţele politice să avem acest proces de transparentizare. Noi acest lucru îl cerem. Nu văd de ce se fac că nu înţeleg şi domnul Orban, şi domnul Cîţu, pentru că e normal ca românii să ştie ceea ce îi aşteaptă la anul. Iar acest „normal” se traduce în această etapă prin prezentarea acestui proiect de buget, a începe acel proces de transparenţă publică, a-l pune pe site”, a mai spus Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a mai  precizat că „lucrurile acestea s-au întâmplat în România şi a fost o bună practică. Nu înţelegem de ce se ascund. Sau înţelegem, pentru că până la urmă se ascund, pentru că vor să nu arate măririle de taxe şi impozite, de TVA, disponibilizările pe care ştim că vor se le facă la anul şi, bineînţeles, şi alte acorduri, de care avem informaţii.”.

El a menţionat că programul de guvernare al PSD este public şi că din acesta reiese că social-democraţii nu vor creşte taxe şi impozite în următorii patru ani.

„Îl somez pe domnul Cîţu, care a fugit din Parlament, să vină să le spună românilor cu cât va creşte taxele şi impozitele pe anul viitor, cu cât va creşte TVA”, a subliniat Grindeanu.

El a apreciat că, în acest an, autorităţile locale „au fost lăsate de Guvern să lupte singure cu pandemia” şi că în multe locuri aceasta a dus la tăierea investiţiilor şi la frânarea dezvoltării.

„Nu s-a semnat niciun contract major de dezvoltare. Tot ce s-a făcut anul acesta sunt proiecte din perioada PSD”, a mai spus Grindeanu, citat de Agerpres.