Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu îî sugerează lui Ciolacu să-și ceară scuze în fața românilor
Grindeanu îî sugerează lui Ciolacu să-și ceară scuze în fața românilor

Grindeanu îî sugerează lui Ciolacu să-și ceară scuze în fața românilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins, sâmbătă seara, într-un resturant din Buzău, fără mască de protecție și fără să respecte distanțarea impusă de măsurile în vigoare. Mai mult, acesta era înconjurat de 11 persone.

După acest incident, IGPR a anunțat că toate persoanele prezente la masa respectivă au fost amendate, cuantumul amenzilor ridicându-se la 21.000 de lei

În acest context, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că oricine încalcă legea trebuie să plătească, iar dacă este persoană publică trebuie să îşi ceară şi scuze în faţa românilor.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, dacă Marcel Ciolacu a încălcat regulile în vigoare, Grindeanu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Marcel Ciolacu sau că îl cheamă Sorin Grindeanu, trebuie să plătească. Şi mai trebuie, dacă este persoană publică, cu atât mai mult, trebuie să vină şi cu scuze în faţa românilor.

Cum a chefuit Marcel Ciolacu la restaurant, fără distanțare. Imagini exclusive

Cred că domnul Ciolacu a clarificat prin postarea dânsului pe Facebook situaţia de aseară. Din ce am văzut şi eu, nu am participat la acea întâlnire, e o localitate aflată în scenariul verde. Dacă s-a încălcat legea, asta nu hotărăsc eu sau dumneavoastră sau oricine altcineva, ci organele abilitate. Dacă s-a încălcat legea, cine încalcă trebuie să plătească”.

Ciolacu, prima reacție după ce a fost amendat de Poliție: Orban e de vină!

El a salutat „promptitudinea” cu care a acţionat Poliţia Română în acest caz. „Dincolo de cazul pe care l-aţi amintit, salut promptitudinea Poliţiei Române în a ieşi, nu doar prin acţiuni, ceea ce e foarte bine că au făcut, ci şi printr-o declaraţie de presă. E o promptitudine pe care sper să şi-o menţină pentru orice caz pe care îl au de acum încolo, pentru că nu am văzut aceeaşi promptitudine, dacă vreţi, şi în urmă cu câteva luni”, a susţinut liderul PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică că va plăti amenda cu care a fost sancţionat după ce a participat la o masă la un restaurant din Sărata Monteoru fără să respecte regulile de distanţare, însă consideră că premierul Ludovic Orban foloseşte Poliţia „în scopuri politice”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.