Ciolacu a scris pe Facebook că Ludovic Orban se folosește de Poliția Română ca de propria instituție, în replică la acuzația și la fotografiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că a fost la un restaurant, alături de mai multe persoane, fără a respecta normele sanitare.

Cei de la PSD susțin că la restaurantul din Buzău a fost un echipaj de poliție care a verificat dacă se respectă normele anti pandemie, care nu a constatat nimic în neregulă. Cu toate astea, după câteva ore Ciolacu a fost contactat de polițiști.

Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane. În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior.

De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți. Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a scris Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Masa de la restaurant. Nota de plată, 21.000 de lei

Sâmbătă seara, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins într-un restaurant din Buzău, la o masă alături de alte 11 persoane, încălcând normele de distanțare. La masă, lângă Ciolacu, se afla și fostul premier Mihai Tudose.

Cum a chefuit Marcel Ciolacu la restaurant, fără distanțare. Imagini exclusive

Ulterior, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a anunțat că poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei, după masa organizată la un restaurant din Sărata Monteoru, la care a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„În ceea ce priveşte imaginile vehiculate în spaţiul public cu privire la încălcarea prevederilor Legii 55/2020 de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi de către alte persoane: ieri seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat cu privire la faptul că la o masă dintr-un local din judeţul Buzău se află mai mult de şase persoane. În baza acestei sesizări, poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, unde au identificat trei persoane în interiorul locaţiei şi trei persoane în exteriorul acestei locaţii. Trei dintre aceste persoane erau reprezentanţii operatorului economic şi nu purtau măştile de protecţie în locurile în care aveau această obligaţie, drept pentru care poliţiştii IPJ Buzău au aplicat sancţiuni contravenţionale”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns pe mâna Poliției. Chef la restaurant, fără distanțare

El a adăugat că, ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele participante la masa de la restaurant şi au fost sancţionate contravenţional.

„De asemenea, operatorul a fost sancţionat contravenţional pentru neluarea măsurilor de protecţie şi de prevenire a răspândirii COVID-19″, a precizat Drăgan. Potrivit acestuia, cuantumul celor 11 sancţiuni contravenţionale aplicate se ridică la 21.000 de lei.

Georgian Drăgan a menţionat că Sărata Monteoru se află în scenariul verde, iar, ca urmare, operatorii economici pot desfăşura activităţi, însă cu luarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Persoanele care au participat la acea masă au fost sancţionate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind prezenţa la o masă a cel mult şase persoane.