Noi tensiuni în Învățământ. Elevi și părinți, în pragul revoltei

Noi tensiuni în Învățământ. Elevi și părinți, în pragul revoltei

Scandal la un liceu din Eforie unde Inspectoratul Școlar Județean Constanța a trimis o echipă de control pentru a verifica o sesizare în care o asociație de elevi susține că mai mulți profesori din școală refuză să predea cursurile online.

Conflictul a izbucnit la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, după ce un elev, din clasa a VII- a, a constatat că din cele 32 de ore câte ar fi trebuit să se desfășoare în mod normal, online, într-o săptămână de școală, s-au predat doar 14. El a ținut, de fapt, un jurnal al orelor de curs online și, când a văzut că orele lipsa se tot adună, a povestit părinților săi cum li se predă, în realitate, după sistemul online.

„Copilul meu a înregistrat această situație timp de o săptămână, din luna octombrie. Dintr-un total de 32 de ore, s-au făcut doar 14 ore, ceea ce mie nu mi se pare normal, adică după 7 luni de la începutul pandemiei ar fi trebuit să se întâmple ceva, să performăm un pic”, se indignează Nicolae Vranciu, tatăl elevului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul adunat, în Excel, orele și zilele, rezultând că „Matematică s-a făcut în totalitate, Româna nu s-a făcut deloc, Fizica, deloc, ar fi fost o problema de sănătate a profesoarei și nu a putut fi înlocuită deși s-a anunțat, la Sport, spre exemplu, nu s-a ținut deloc, deși am înțeles că alte licee țin online această ora. Informatică iarăși, un domeniu foarte important, nu s-a ținut”.

Orele lipsa s-au adunat la mai multe discipline de studiu, iar posibilitatea că materia pierdută să poată fi recuperată ulterior, pare să nu aibă vreo șansă. Părinții au vorbit la școală și susțin că unii profesori ar fi spus că nu au răbdare să stea și să se conecteze online cu toți elevii. Nemulțumirile părinților au ajuns la ISJ Constanța, care a trimis o echipă de control la Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, Eforie Sud.