Erdogan, în chiloți pe coperta Charlie Hebdo

Erdogan, în chiloți pe coperta Charlie Hebdo

Revista satirică a răspuns atacurilor președintelui turc la adresa Franței publicând pe prima pagină o caricatură mușcătoare.

Charlie Hebdo a ripostat în felul său la atacurile lui Erdogan la adresa Franței. Pagina întâi a săptămânalului satiric care a apărut miercuri, 28 octombrie, îi este dedicată președintelui turc.

Recep Tayyip Erdogan a ridicat recent semne de întrebări legate de „sănătatea mentală” a omologului său de la Paris, făcând apel la boicotarea tuturor produselor franceze. Apelul liderului turc a fost făcut după ce Emmanuel Macron și-a exprimat sprijinul față de publicarea caricaturilor lui Mahomed de către Charlie Hebdo, considerând-o un semn al libertății de exprimare.

Drept răspuns, Charlie Hebdo l-a înfățișat pe Erdogan în chiloți, cu burta goală, cum ridică burka unei femei care îi aduce de băut, dezvelindu-i fesele și exclamă: „Uuu, profetul!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Titlul paginii: „În privat, Erdogan e foarte simpatic”.

Amintim că Erdogan a făcut apel către turci să nu mai cumpere produse franceze, după ce Macron, într-un omagiu adus lui Samuel Paty, profesorul decapitat, a dat asigurări că Franța nu va înceta să publice caricaturi ale profetului Mahomed, .

„La fel cum în Franța unii spun «Nu cumpărați mărci turcești», mă adresez acum națiunii mele: nu băgați în seamă mărcilor franceze, nu le cumpărați”, a spus Erdogan într-un discurs.

Cu aceeași ocazie, liderul turc a afirmat că „se duce în prezent împotriva musulmanilor o campanie de linșaj asemănătoare celei duse împotriva evreilor în Europa înainte de Al Doilea Război Mondial”.

Drept care i-a acuzat pe unii lideri europeni de „nazism” și „fascism”.

După ce Charlie Hebdo a publicat în avanpremieră pe Twitter prima pagină a numărului său de miercuri, cu Erdogan în chiloți pe copertă, ministrul adjunct turc al Culturii, Serdar Çam, a replicat pe aceeași platformă socială, numindu-i pe ziariștii revistei franceze „bastarzi” și „fii de cățea”.

Serdar Çam este nu doar membru în guvernul de la Ankara, ci și un bun prieten al lui Recep Tayyip Erdogan.