Ungaria cumpără vaccinuri din China și Rusia. Ce condiții pune pentru achiziție

Ungaria cumpără vaccinuri din China și Rusia. Ce condiții pune pentru achiziție

Ungaria ia în considerare să facă o achiziție de vaccinuri din China și din Rusia pentru a-și proteja cetățenii împotriva noului coronavirus.

Guvernul ungar a solicitat experților în medicină să evalueze eficacitatea vaccinurilor  împotriva noului coronavirus, dezvoltate de Rusia și China, în vederea unor achiziții viitoare. Informația a fost anunțată de Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Victor Orban, după cum relatează Reuters.

Într-un briefing de presă, oficialul guvernamental din țara vecină a precizat că Ungaria este pregătită să cumpere aceste vaccinuri dacă specialiștii vor considera că acestea oferă protecţie eficientă împotriva coronavirusului.

Statul ungar s-a angajat, de asemenea să achiziţioneze 6,5 milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, la un cost total de 13 miliarde de forinţi, adică 42,24 milioane de dolari. Șeful de cabinet al premierului Victor Orban a precizat că această achiziție va fi realizată în cadrul unui acord mai larg al Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, încă din luna august, premierul maghiar, Viktor Orban, a anunțat că țara sa a comandat deja 5 milioane de doze de vaccin în cadrul planului Uniunii Europene privind asigurarea de potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre. Viktor Orban spunea că Ungaria a făcut toate schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei „apărări aproape perfecte în fața pandemiei. Premierul ungar preciza, la vremea respectivă, că a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus care va fi lansat pe piață.

Școlile vor rămâne deschise

În același context, al discuțiilor despre pandemia de coronavirus, Gergely Gulyas a mai spus că guvernul ungar va menţine deschise şcolile după vacanţa de toamnă de săptămâna viitoare, în ciuda evoluției situației epidemiologice.

De menționat că autoritățile ungare au raportat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 46 de decese asociate COVID-19. În majoritatea dintre acestea este vorba despre pacienţi vârstnici şi cu boli preexistente. În acelaşi interval, numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a fost de 2.032, după cum a transmis agenția maghiară de presă, MTI.