Am ajuns pe primul loc. Suntem cei mai tari din Europa

Am ajuns pe primul loc. Suntem cei mai tari din Europa

România a înregistrat o creștere de 12,4% în domeniul lucrărilor de construcții, în luna august 2020, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, creșterea înregistrată fiind cea mai mare din Uniunea Europeană.

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,4%, în luna august 2020, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, după cum arată datele publicate, luni, 19 octombrie de Eurostat.

Eurostat precizează că singurele state membre ale Uniunii Europene în care lucrările de construcţii au crescut în luna august a acestui an, comparativ cu luna august a anului trecut, sunt România care a înregistrat o creștere de 12,4%, Slovacia cu o valoare procentuală de 4,8% şi Finlanda cu 2,2%.

În timp ce în țara noastră se lucrează din ce în ce mai mult, fiind înregistrată o creştere de două cifre, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat, în luna august a acestui an, un declin de 0,9%. La nivelul întregii Uniuni Europene, scăderea a fost de 1,5%.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la o lună la alta, în august 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcţii au crescut cu 2,6% în zona euro şi cu 2,4% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre ţările fruntașe, unde lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri, de la o lună la alta. România a înregistrat un avans de 0,9%, fiind plasată în plutonul fruntașelor alături de Franţa (4,9%), Slovenia (2,4%), Ungaria (1,9%) şi Portugalia  care a înregistrat o creștere de 1,8%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%. Raportat la aceeaşi lună din 2019, în luna august 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 13,2%.

Citește și:

Se dau super mulți bani de la stat! Cum poți să-i obții

1.000 de euro de persoană de la stat! Cine sunt românii care primesc acești bani lunar