Razii de amploare în București pentru impunerea măsurilor anti-Covid-19

Razii de amploare în București pentru impunerea măsurilor anti-Covid-19

Ca urmare a înmulțirii numărului de cazuri de Covid-19, în Capitală, autoritățile au declanșat mai multe razii,

Oamenii legii verifică respectarea măsurilor de protecție sanitară și mai ales purtarea corectă a măştii,

Una dintre acțiunile de amploare a avut loc în zona Gării de Nord din Capitală.

Controlul Brigăzii Rutiere a început în jurul orei 11:30, iar rezultatul arată că până acum doar în această zonă au fost date câteva avertismente și o amendă. Cea mai mare parte a șoferilor și pasagerilor din transportul în comun poartă mască și păstrează distanța unii față de alții în interiorul mijloacele de transport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au fost însă și câteva cazuri, puţine ce-i drept, când fie şoferul, fie unul dintre pasageri nu purta mască sau o purta necorespunzător. Pentru a vedea care este cuantumul amenzilor unei zile obișnuite de controale, treuie spus că  în București au fost date 800 de sancțiuni în valoare de 250.000 de lei, în condițiile în care o amendă este între 500 și 2.500 de lei.

Nu toți bucureștenii par să înțeleagă necesitatea acestor măsuri. Dup[ cum o atest[ r[spunsurile date poli'iei "Masca... O port așa, că văd multe persoane că poartă, și zic s-o port și eu"."Ferească Dumnezeu! Uite, m-ați văzut că vând... Poliție... Ce să fac acum?" "Poliţist: Pentru că n-aţi purtat masca de siguranţă, o să fiţi sancţionat, conform Legii 55 în vigoare, cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, pe care puteţi să o plătiţi şi jumătate din minim, în termen de 15 zile calendaristice. Da? Să rămâneţi aici. Trageţi maşina mai în faţă. Vă scriu un proces verbal şi după aceea puteți să mergeţi, da?" Poliţi;tii spun că cei mai mulți cetățeni respectă măsurile: "Oamenii s-au conformat, poartă mască. Au fost situaţii, şi astăzi întâlnite, în care n-o poartă corespunzător, și noi facem un apel la ei că trebuie să respecte toate aceste măsuri, întrucât cazurile în ultima perioadă s-au intensificat".

Anunț de ultimă oră. Ministrul Educației spune când se închid școlile. UPDATE

Momente de groază la spital. S-a „pedepsit” crunt pentru că și-a îmbolnăvit familia