Ciolacu lansează bomba în curtea PNL: „Se fac simulări... vine urgia!”

Ciolacu lansează bomba în curtea PNL: „Se fac simulări... vine urgia!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prevestește apocalipsa economică după alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie.

Liderul PSD susține că funcționarii guvernamentali și ai Ministerului Finanțelor Publice, condus de Florin Cîțu, lucrează în secret la simulări pentru creșterea TVA. Într-o postare publicată pe rețelel de socializare, Marcel Ciolacu a arătat că premierul Ludovic Orban și reprezentanții guvernului pe care îl conduce mint atunci când susțin că nu intenționează să majoreze impozitele și taxele.

Potrivit celor arătate de Ciolacu, liberalii „mint că nu vor creşte impozitele şi taxele, deşi, pe ascuns, lucrează de zor la simulări pentru a creşte TVA-ul general de la 19% şi TVA-ul la alimente de la 9% la 22%”.

„Adică vor creşte preţurile până la cer! Cu ce cost? Scăderea drastică a consumului, prăbuşirea puterii de cumpărare şi a nivelului de trai şi aducerea a peste 1 milion de români sub pragul sărăciei! Acest Guvern incompetent vă minte din nou! După criza sanitară, vor aduce şi urgia economică peste România. Dar românii nu mai pot fi păcăliţi! Ieşiţi şi prezentaţi clar măsurile de austeritate pe care vreţi să le luaţi după alegeri! Oricum veţi plăti. E rândul românilor, acum”, a spus liderul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același context, Ciolacu a arătat că liberalii au mințit și când au spus că au pus bani în buget pentru creșterea pensiilor. El a arătat că aceste sume, destinate pensionarilor au mers către clientela politică a PNL și către primarii cumpărați în campania electorală pentru diferite sume.

„V-au minţit. Trebuie să plătească! E rândul vostru acum! V-au minţit că au pus bani în buget pentru creşterea pensiilor de la 1 septembrie. Peste 5 milioane de seniori au fost păcăliţi. Au văzut că de fapt le-au tăiat două treimi (26%) din cât li se cuvenea de drept. Banii de pensii au mers pe despăgubiri aberante, către clientela PNL care a furat în plină pandemie şi către cumpărarea de primari la bucată”, a  scris Marcel Ciolacu în postarea pe care a publicat-o pe Facebook.

Medicii își apără drepturile în stradă

El a mai arătat că același lucru s-a întâmplat și în cazul propunerii de majorare a salariilor pentru profesorii și medicii care își desfășoară activitatea în timpul pandemiei de coronavirus.

„V-au minţit că au pus bani în buget pentru creşterea salariilor profesorilor de la 1 septembrie. Nu i-au pus! Peste 215.000 de dascăli au fost păcăliţi. Profesorii au rămas să-şi facă meseria cu mâinile goale în plină criză COVID-19: fără a fi testaţi, fără măşti, fără mijloacele necesare învăţământului on-line, fără bonusul de prima linie. V-au minţit că au grijă de medicii aflaţi în prima linie în lupta cu pandemia. Că le asigură echipamente de protecţie şi că le dau bonusurile promise”, a scris Ciolacu.

Președintele PSD a concluzionat arătând că peste 45.000 de medici şi asistenţi medicali au fost păcăliţi și au fost nevoiţi să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile.