Negarea sau „deformarea”Holocaustului. Facebook ia taurul de coarne în Statele Unite

Negarea sau „deformarea”Holocaustului. Facebook ia taurul de coarne în Statele Unite

În Statele Unite, revizionismul și negaționismul nu sunt interzise. Jurisprudența tinde chiar să le plaseze sub protecția primului amendament al Constituției, care garantează libertatea de exprimare.

Mark Zuckerberg, patronul gigantului social-media a anunțat că Facebook va elimina de-acum tot conținutul „ care neagă sau deformează” Holocaustul, peste tot în lume.

„Am retras de mult mesajele de apologie a crimelor motivate de ura împotriva altuia și a crimelor în masă, inclusiv Holocaustul. Dar, odată cu apariția antisemitismului, ne extindem regula pentru a interzice orice conținut care neagă sau denaturează și Holocaustul”, a comunicat Zuckerberg.

Această nouă măsură va fi pusă în aplicare treptat. Utilizatorii care cercetează Holocaustul vor fi redirecționați către surse autorizate de informații, a spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre deosebire de țări precum Germania sau Franța, unde toate declarațiile și mesajele care neagă realitatea exterminării a șase milioane de evrei de către Germania nazistă sunt interzise prin lege, în Statele Unite, revizionismul și negaționismul nu sunt interzise.

Jurisprudența tinde chiar să le plaseze sub protecția primului amendament al Constituției, care garantează libertatea de exprimare.

Creșterea violenței antisemite, spune Zuckerberg

„M-am luptat cu această dilemă, între susținerea libertății de exprimare și daunele provocate prin minimizarea sau negarea ororii Holocaustului”, susține fondatorul platformei.

„Dar propria mea gândire s-a schimbat când am văzut datele care arată o creștere a violenței antisemite”.