Trump: Stânga ne vandalizează istoria, ne profanează monumentele
- Tudor Borcea
- 21 iunie 2020, 11:42
Alegerile prezidențiale din acest an sunt o moștenire națională împotriva radicalismului de stânga, a afirmat președintele american.
Președintele Statelor Unite a criticat manifestațiile violente din țară, denunțând încercările stângii de a deține un „control absolut” și de a nivela pe oricine care nu se conformează ei.
Donald Trump, care a ținut, sâmbătă, primul său miting de campanie după o pauză de câteva luni, i-a condamnat de manifestanții anti-rasism și a apărat propria gestiune a crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19 în Statele Unite, unde virusul SARS-CoV-2 a infectat 2,3 milioane de persoane și a ucis peste 121.000.
Donald Trump a sperat că, prin acest miting, organizat la Tulsa, în statul Oklahoma, să-și relanseze în forță campania pentru un al doilea mandat la Casa Albă, dar nu a reușit să mobilizeze mulțimea la nivelul sperat de echipa sa de campanie.
În discursul său, liderul de la Casa Albă a blamat presa care, în opinia lui, i-a descurajat pe simpatizanții săi să vină într-un număr mai mare la acest miting, criticând și comportamentul celor care manifestau în exteriorul sălii unui complex sportiv din Tulsa.
De asemenea, Trump a respins cu un gest ferm criticile referitoare la faptul că a organizat primul său miting de campanie de după 2 martie în orașul Tulsa, teatrul unor violențe extreme împotriva afro-americanilor, acum aproape un secol.
Președintele Statelor Unite, care a fost în favoarea unui răspuns militar la protestele împotriva rasismului și a violențelor polițienești (care au degenerat în vandalism) și care a fost criticat pentru lipsa sa de „empatie” față de afro-americani, a profitat de discursul său pentru a lansa, la rândul său, noi critici.
„Mulțimea, dezlănțuită de stânga, încearcă vandalizeze istoria Statelor Unite. Încearcă să ne profaneze monumentele, frumoasele noastre monumente, să de demoleze statuile. Să pedepsească, să reducă la tăcere, să persecute pe oricine care nu se conformează cu cerințele lor de control absolut și total”, a lansat Donald Trump.
În urma morții afro-americanului George Floyd, în Statele Unite există o persiune uriașă pentru demolarea statuilor și redenumirea bazelor militare ce-i onorează pe generalii confedarați.
„Vor să ne demoleze patrimoniul pentru a împune în locul acestuia noul lor regim represiv”, a adăugat Trump.
Alegerile prezidențiale din acest an sunt o moștenire națională împotriva raqdicalismului de stânga, a afirmat președintele american.
Președintele SUA a emis și ideea unei pedepse cu închisoarea de un an pentru orice persoană găsită vinovată de incendierea unui drapel american, un act de protest protejat de Primul Amendament.