Apel disperat al medicilor către Guvern. Nu mai putem aștepta nici măcar o săptămână

Apel disperat al medicilor către Guvern. Nu mai putem aștepta nici măcar o săptămână

Un specialist a vorbit pe un ton categoric despre această problemă.

Situația pandemică se complică și în România de la zi la zi. Școlile și grădinițele încep să se închidă una după alta și s-ar putea ajunge din nou într-un blocaj total, așa cum a fost în primăvară. Doctorul Emilian Imbre a comentat situația existentă și a afirmat că ar trebui puse urgent restricții în sistemul educațional. El este de părere că extinderea cazurilor nu poate fi stopată și încă o săptămână de așteptarea din partea autorităților ar însemna șapte zile irosite și agravarea situației.

Imbre: „Aici nu e vorba de politic, e vorba de niște structuri clare”

„Eu nu aș mai aștepta să se ajungă la o rată de 3 la mie pentru punerea sistemului educațional în mediul online. Știți ce se întâmplă, sunt specialiști care au calculat, eu inițial nu i-am luat în serios foarte mult... Uitați că, din păcate, îmi cer scuze acestor oameni... Problema este că acum, de la 3.000 și ceva, saltul va fi rapid și ajungem la 4.000, 5.000 și posibil chiar la 7.000. În contextul ăsta, nu mai putem aștepta nici măcar o săptămână”, a declarat Emilian Imbre la Realitatea Plus.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai precizat că la mijloc nu poate fi vorba despre interese politice. „Aici nu e vorba de politic, aici e vorba de niște structuri foarte clare, cu responsabilități foarte clare care trebuie să ia măsuri. Mă refer la Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării și administrațiile locale.”

În țara noastră, cifrele arată astfel până luni, la data de 12 octombrie: Au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 118.912 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul care a dat lumea peste cap. Acestea au fost cazuri care nu au mai avut anterior vreun test pozitiv.