Vitrine sparte și dosar penal de la nepurtarea măștii de protecție! Se întâmplă în România

Vitrine sparte și dosar penal de la nepurtarea măștii de protecție! Se întâmplă în România

Un bărbat din Arad a spart ușa unui magazin, a agresat angajații și nici nu a purtat mască de protecție, iar acum s-a ales și cu un dosar penal pentru distrugere.

Miercuri seara, în jurul orei 22, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat, prin apelul unic de urgență 112, să intervină la sediul unei societăți comerciale din municipiul Arad unde un bărbat de 45 de ani a agresat verbal angajații societății, după care a spart geamul termopan de la ușa de la intrare.

Echipajul de jandarmerie ajuns de urgență la adresa indicată l-a identificat pe bărbatul reclamat în fața societății respective. În momemtul sosirii echipajului de jandarmi, conflictul era aplanat, scrie newsar.ro.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, conform Codului Penal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată acesta a fost sancționat și contravențional cu amendă în valoare totală de 3.000 de lei pentru injurii și expresii jignitoare și nepurtarea măștii de protecție în interiorul societății comerciale.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și  împrejurărilor care au dus la producerea acestui eveniment.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat, în urma propunerilor formulate de  Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, Hotărârea nr. 53 ce cuprinde noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Județului Arad, după cum urmează:

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activității cu publicul, pe o durată de 7 zile (începând cu data de 07.10.2020 și până la data de 14.10.2020 orele 2400), a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou.

În vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS–CoV-2, se solicită tuturor cetățenilor să-și protejeze gura și nasul cu măști simple chirurgicale sau textile, atât la locul de muncă cât și în spațiile publice.