Minune la Casa Albă? De ce s-a vindecat Trump de COVID-19 mai repede decât orice alt bolnav

Minune la Casa Albă? De ce s-a vindecat Trump de COVID-19 mai repede decât orice alt bolnav

Când anunțul că Donald Trump e infectat cu coronavirus, toată lumea a spus că situația este gravă, întrucât președintele SUA este din mai multe puncte de vedere în grupa de risc major.

Mai mult, pe Amazon au început să se vândă tricouri și șepci cu „Pray for Trump” (Rugați-vă pentru Trump), un semnal că toți se așteptau la o formă gravă de COVID-19 în cazul președintelui american.

Cu toate acestea, la mai puțin de o săptămână de la anunțul privind infectarea cu SARS-CoV-2, medicul personal al liderului de la Casa Albă anunță că Donald Trump nu a mai avut simptome în ultimele 24 de ore. Mai mult, președintele nu a mai făcut nici febră timp de patru zile, a adăugat medicul său, citat de AFP, preluată de Agerpres

Informarea doctorului Sean Conley a început cu o frază neobişnuită: „În această zi preşedintele a spus: «Mă simt bine!» Nu a avut febră de peste patru zile şi niciun simptom de peste 24 de ore”, a adăugat medicul personal al liderului de la Casa Albă.

Sean Conley a adăugat că ultimele analize ale probelor prelevate luni au relevat urme de anticorpi împotriva COVID-19, care nu au fost detectate joi seara, când Donald Trump a fost testat pozitiv.

Tratamentul și controversele

Virusologul Florian Krammer, de la şcoala de Medicină Icahn din New York, consideră însă că aceste rezultate nu sunt neapărat foarte semnificative în acest stadiu. „Este foarte posibil ca majoritatea anticorpilor detectaţi să provină din transfuzie”, a declarat acesta pentru AFP.

Preşedintele SUA a primit un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Pentru profesorul Michael Buchmeier de la Universitatea din California, prezenţa acestor anticorpi în această etapă ar putea însemna, de asemenea, că infecţia a fost prezentă la pacient mai devreme decât s-a anunţat.

Medicii de la Casa Albă au afirmat că Donald Trump a fost testat pozitiv pentru prima dată joi, 1 octombrie, dar au refuzat cu încăpăţânare să spună când a fost testat anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News