Seism la Casa Regală! Scenariul prin care Harry poate ajunge rege

Seism la Casa Regală! Scenariul prin care Harry poate ajunge rege

Există un paradox, după ce prințul s-a retras alături de familie.

Prințul Harry a decis să renunțe la orice atribuție legată de o succesiune la tronul regal al Marii Britanii. El s-a mutat în SUA, la Los Angeles, alături de soția sa, Meghan, și de băiatul său Archie. În ultimii ani, relația dintre Harry și familia sa a devenit tot mai proastă, după ce el a ales să intre în relația cu fosta actriță. Nici cu fratele său, William, prințul moștenitor, nu mai ține legătura în ultima vreme, din cauza neînțelegerilor ce o au la mijloc pe Meghan.

Deși a renunțat la pretențiile monarhice, este ducele de Sussex încă al șaselea rând la tron ​​și intră Archie în linia succesiunii?, se întreabă jurnaliștii de la cotidianul The Sun.

Curios, dar în ciuda faptului că s-a dezis de familia regală, prințul Harry încă se află pe linia succesiunii. Acest lucru este confirmat de site-ul oficial regal, care scrie: „În calitate de nepot al Majestății Sale și al doilea fiu al Prințului de Țara Galilor, prințul Harry, ducele de Sussex rămâne al șaselea în linia tronului monarhiei britanice și al Ordinului a Precedenței este neschimbată ”.

Se implică Parlamentul?

Totul este legat de o chestiune birocratică. Acest lucru se datorează legislației care dictează poziționarea liniei, ceea ce înseamnă că eliminarea pe cineva din această schemă regală ar necesita implicarea guvernului.

Harry și Meghan au anunțat la începutul acestui an că renunță la prerogative și vor să facă un pas înapoi, nedorind să mai fie vizibili public. De asemenea ei spuneau că vor să-și câștige independența financiară. Însă, cuplul nu putea ieși definitiv din atenția presei, mai ales a celei din Marea Britanie. În plus, ei au apărut în diverse situații în mediul on-line și li s-a reproșat că sunt avizi după publicitate, deși au spus că încearcă să intre în anonimat.

La data de 1 aprilie a acestui an, biroul lor de la Palatul Buckingham a fost închis