Trendul pieței imobiliare. Merită sau nu să-ți vinzi casa?

Trendul pieței imobiliare. Merită sau nu să-ți vinzi casa?

Piața imobiliară s-a schimbat foarte mult în perioada pandemiei de coronavirus. În funcție de oraș, prețurile au scăzut sau au crescut.

O analiză a pieței imobiliare pentru luna septembrie, realizată în șase dintre cele mai importante orașe ale țării, București, Cluj Napoca, Iași, Brașov, Constanța și Timișoara arată care este evoluția prețurilor la apartamente. Analiza imobiliare.ro arată că media prețurilor la nivel national a ajuns la 1.304 euro pentru un metru pătrat util, în scădere față de 1.316 euro, prețul mediul de vânzare înregistrat în luna august.

Astfel, potrivit analizei, realizată de site-ul imobiliare.ro, în vreme ce în Capitală tendința este de stagnare, în Brașov, Cluj Napoca și Constanța se înregistrează o creștere. Pe de altă parte, în Iași și Timișoara prețurile au început să scadă.

Prețul cerut de vânzători la nivelul municipiului București, în luna septembrie, a ajuns la 1.355 de euro pe metru pătrat util, cu 0,1% mai mic decât în luna august când o locuință putea fi achiziționată cu 1.357 de euro pe metru pătrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie spus că în vreme ce prețurile apartamentelor vechi a înregistrat o ușoară creștere, cu 1%, ajungând la o medie de 1.328 de euro pe metru pătrat, cele pentru locuințele din blocuri noi au scăzut  cu 1%, de la 1.390 la 1.376 de euro pe metru pătrat.