Șoc în fotbal! Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. Acuzaţiile sunt foarte grave
- Antonia Hendrik
- 6 octombrie 2020, 15:56
Mircea Sandu, fostul șef al FRF, a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar cu prejudiciu de peste 4 milioane de lei.
În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane - Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman
Ziv-Asher Tetelman este ginerele lui Mircea Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu. Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2009 - 2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii ilfovene Buftea, informează Agerpres.
Procurorii susţin că, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma restituire împrumut asociat, dividende.
Comunicatul DIICOT
„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.
În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.
În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.