Evenimentul Zilei > Sport > EURO 2020. Mircea Sandu a răbufnit: „De asta aveam nevoie”
EURO 2020. Mircea Sandu a răbufnit: „De asta aveam nevoie”

EURO 2020. Mircea Sandu a răbufnit: „De asta aveam nevoie”

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal lansează o serie de atacuri la adresa statului român. În opinia sa, Guvernul a dat dovadă de iresponsabilitate în ceea ce privește pregătirea infrastructurii necesare pentru organizarea EURO 2020. 

Au mai rămas câteva luni până la Campionatul European de Fotbal, iar infrastructura promisă se află într-o situație este jalnică. Proiectul liniei de tren Otopeni – Gara de Nord a fost oprit, pe fondul unui litigiu cu Ion Țiriac, metroul de la Aeroport este doar pe hârtie și pentru doar un stadion lucrările sunt grafic, la Stadionul Ghencea. În rest, pentru Arcul de Triumf și Giulești, șansele sunt infime. În acest context, Mircea Sandu critică situația deplorabilă și pune tunurile pe statul român, în frunte cu Guvernul României.

„Fără lipsă de modestie, acest EURO 2020 a fost adus de mine la București. Sigur, alături de colegii mei din Federație și de Guvern. Cu mine în Comitetul Executiv al UEFA s-a obținut această organizare în 2011, ceea ce e formidabil”, a spus Sandu, la Gala GSP.

Totodată, Mircea Sandu spune că la nivel de infrastructură, problemele legate de transport trebuiau prioritizate.

„Când am început demersurile, am crezut că, în suficientul timp de până la startul turneului final, statul român va face în anii care urmau ceea ce trebuia, adică atât autostrăzi, cât și terenuri rapide. De asta aveam nevoie. Stadioanele nu erau așa scumpe.

Din păcate, n-am văzut asta. În plus, a apărut și problema metroului, a trenului de la aeroport la stadion, care creează probleme în continuare”, a mai spus Mircea Sandu, potrivit sursei citate.