Alegerile din Statele Unite. Votul din spațiu

Alegerile din Statele Unite. Votul din spațiu

Patru astronauți își vor alege președintele de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). NASA este bine organizată pentru a le permite să facă acest lucru.

Prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden, care a avut loc marți, 29 septembrie , a marcat începutul liniei drepte în cursa pentru Casa Albă.

Unii alegători trebuie acum să dea dovadă de bună organizare pentru a vota la alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie. Acesta este în special valabil în cazul a patru astronauți, care au ales să continue tradiția votării din spațiu.

Kate Rubins va fi prima care se va alătura Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Ne puteți urmări și pe Google News

Plecarea sa este programată pentru 14 octombrie la bordul lansatorului spațial rus Soyuz, care va găzdui și doi cosmonauți ruși.

Lui Kate Rubins i se vor alătura apoi Mike Hopkins, Shannon Walker și Victor Glover care vor lua loc în vehiculul spațial Crew Dragon, construit de compania americană SpaceX, începând cu 31 octombrie.

Cei patru astronauți subliniază importanța utilizării dreptului lor de vot pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Potrivit lui Kate Robins, „dacă suntem capabili să votăm din spațiu, atunci cred că toată lumea de pe Pământ o poate face”.

La prima ei călătorie pe ISS, în 2010, Shannon Walker votase deja pe orbită.