Băsescu: „A fost un tsunami anti-Firea!”. Va candida la alegerile parlamentare?

Băsescu: „A fost un tsunami anti-Firea!”. Va candida la alegerile parlamentare?

Traian Băsescu a explicat de ce a ales să candideze din nou pentru funcția de primar general din partea PMP.

Fostul primar al Capitalei și președinte al României a declarat, marți, că a fost „inspirat" să-și asume candidatura pentru funcția de primar general din partea PMP pentru că la alegerile locale a fost un „tsunami incredibil de puternic” care ar fi dus PMP sub pragul electoral de 5%.

„Dacă o să îl aveţi pe Eugen Tomac în emisiune vreodată, la vremea când aveam 17% atunci îi spuneam să nu ne bucurăm, este previzibil un tsunami. Iar cu 3 zile i-am spus – va fi un tsunami anti-Firea şi se vor duce voturile către cei mari. Singurele partide care au rămas în picioare au fost partidele mari - PSD, PNL şi USR şi s-a salvat PMP trecând pragul de 5%.

Faţă de ce a fost, de ce s-a întâmplat, a fost un adevărat tsunami, cel puţin în Bucureşti, dar nu numai în Bucureşti, sunt foarte mulţumit de procente. Acest tsunami a fost incredibil de puternic şi slavă Domnului am rămas pe procentul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mi-aș fi dorit un procent mai mare, dar condițiile au fost cumplite. Realitatea este ca bucureștenii au vrut să scape de Firea. A fost un tsunami anti-Firea care a maturat tot. Am fost inspirat sa candideze, altfel am fi avut procentele lui Tariceanu”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă PMP ia în calcul alianţe la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Băsescu a răspuns: „Nu cred că electoratul acceptă lucrul acesta. Pe de o parte electoratul, pe de o parte eu. Dacă o să îl aveţi pe EugenTomac în emisiune vreodată, la vremea când aveam 17%, atunci îi spuneam să nu ne bucurăm, este previzibil un tsunami.

Iar cu 3 zile i-am spus – va fi un tsunami anti-Firea şi se vor duce voturile către cei mari. Singurele partide care au rămas în picioare au fost partidele mari - PSD, PNL şi USR şi s-a salvat PMP trecând pragul de 5%”, a adăugat fostul președinte al țării.

Va candida la „parlamentare”?

„A fost o oportunitate, dacă bucureştenii ar fi vrut-o era în regulă, dacă nu au vrut-o eu am serviciu – lucrez la Parlamentul European. Eu nu am o problemă de angajare. Faţă de ce a fost, de ce s-a întâmplat, a fost un adevărat tsunami, cel puţin în Bucureşti, dar nu numai în Bucureşti, sunt foarte mulţumit de procente. Acest tsunami a fost incredibil de puternic şi slavă Domnului am rămas pe procentul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare”, a conchis Băsescu, potrivit România TV.