METEO 29 septembrie. Meteorologii, în alertă. Una caldă, două reci. Atenție, români!

METEO 29 septembrie. Meteorologii, în alertă. Una caldă, două reci. Atenție, români!

ANM a emis prognoza meteo pentru marți, 29 septembrie.

Potrivit prognozei meteo emisă de meteorologi, vremea se va răci față de ziua anterioară, iar cerul va avea înnorări și vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor țării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică și doar izolat în rest.

În cursul nopții, în zona montană, la peste 1.800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est și la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar local și temporar și în regiunile sudice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade Celsius, iar cele minime între 9 și 14 grade Celsius, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va răci față de ziua anterioară iar cerul va avea înnorări mai ales ziua, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade Celsius, iar cea minimă de 11-13 grade Celsius.

România, lovită de un val de aer polar

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit meteorologilor, vremea se va răcit tot mai mult. Începând de la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile maxime nu vor depăși 20 de grade.

Răcirea accentuată se datorează unui val de aer rece care ajunge în țară noastră la mijlocul săptămânii.

Potrivit ANM, luni, 28 septembrie, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade.