Washington Post o dă pe față. Lovitură în plex pentru Trump

Washington Post o dă pe față. Lovitură în plex pentru Trump

Prestigiosul cotidian american și-a declarat, luni, susținerea pentru Joe Biden în fața lui Donald Trump, „cel mai rău președinte al vremurilor moderne”.

Într-un editorial, Washington Post estimează că fostul vicepreședinte american este, la 77 de ani, „excepțional de bine calificat, prin temperament și experiență, pentru a face față provocărilor colosale” din următorii patru ani.

Și în 2016, Washington Post și-a declarat sprijinul pentru candidata democrată Hillary Clinton împotriva lui Donald Trump.

Patru ani mai târziu, miliardarul republican țintește un nou mandat la Casa Albă, la intersecția mai multor crize istorice: pandemia Covid-19 care a ucis peste 200.000 de persoane în Statele Unite și a lovit puternic economia, precum și o profundă mișcare de furie împotriva rasismului și a brutalității poliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

La scară globală, „autoritarismele” sunt în plină ascensiune în fața „declinului democrației” și o „planetă aflată  în pericol din cauza schimbărilor climatice”, subliniază ziarul. Toate aceste crize au fost „create, exacerbate sau neglijate” de Donald Trump, scrie cotidianul american.

„Pentru a-l demite pe cel mai rău președinte din epoca modernă, mulți alegători ar putea fi gata să voteze pentru aproape oricine”, recunoaște Washington Post, întrucât scrutinul apare mai presus de toate ca un referendum pentru Donald Trump, aflat acum la vârsta de 74 de ani.

Însă „din fericire”, alegătorii nu vor trebui să „își scadă criteriile” la 3 noiembrie, potrivit redacției, care subliniază „fântâna de experiență” a fostului vicepreședinte american în timpul mandatului  lui Barack Obama.

Washington Post reamintește sosirea lor la Casa Albă, în 2009, în plină criză economică și financiară și rolul fostului senator Joe Biden în negocierile cu republicanii și democrații din Congres pentru a obține un plan de salvare a economiei.