Țara care stârnește mânia omenirii: Și-a rezervat câte patru vaccinuri pentru fiecare locuitor

Țara care stârnește mânia omenirii: Și-a rezervat câte patru vaccinuri pentru fiecare locuitor

Există perspective optimiste pentru vaccinul care va fi finalizat anul viitor.

Autoritățile s-au întrebuințat serios și s-au axat în ultima perioadă pe achiziționarea dozelor de vaccinuri împotriva coronaviruslui. Aproximativ 154 de milioane de doze va deține Canada în perioada următoare, ele fiind livrate de companiile Sanofi și GSK. Cei doi producători de vaccinuri dau asigurări că vaccinul va fi autorizat în prima parte a anului viitor. Studiile clinice pe oameni au fost demarate în această lună și numărul participanților se ridică la 440.

„Pentru a depăşi o criză sanitară de această amploare, parteneriatele sunt esenţiale. Suntem recunoscători Canadei pentru colaborarea sa şi GSK că s-a asociat cu noi pentru a dezvolta un vaccin sigur şi eficient, a declarat vicepreşedintele executiv al Sanofi Pasteur, Thomas Triomphe.

Vaccinul care este dezvoltat de cei de la Sanofi, în parteneriat cu GSK, se bazează pe tehnologia proteinelor recombinate, pe care Sanofi a folosit-o pentru a produce unul dintre aceste vaccinuri contra gripei sezoniere şi pe un adjuvant dezvoltat de GSK. De asemenea, Canada şi-a revizuit acordul cu Moderna, asigurându-şi furnizarea a cel puţin 14 milioane de doze suplimentare, a anunţat Anita Anand, ministrul canadian al serviciilor publice şi al achiziţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul dozelor ar putea să crească

Conform unor calcule sumare, cele 154 de milioane de doze de vaccinuri revin unei populații aproximative de 38 de milioane de locuitori. Dar numărul de doze ar putea ajunge până la 262 de milioane, după cum au mai spus autoritățile.

Altfel, capitala Ottawa a anunţat că a realizat o înţelegere cu Gilead Sciences şi McKesson Canada pentru a obţine până la 150.000 de flacoane de remdesivir. Canadienii au autorizat, la finalul lui iulie, comercializarea acestui antiviral folosit foarte des în tratamentul pacienţilor grav afectaţi de COVID-19.

Mai multe ţări au rezervat deja doze de vaccin de la Sanofi şi GSK. 60 de milioane de doze sunt promise Marii Britanii, Comisia Europeană a rezervat 300 de milioane şi Statele Unite are promise 100 de milioane de doze, cu o opţiune pentru încă 500 de milioane suplimentare pe termen lung