Alertă în Franța! Numărul cazurilor de coronavirus pur și simplu a explodat! Un nou record

Alertă în Franța! Numărul cazurilor de coronavirus pur și simplu a explodat! Un nou record

Anunț teribil al autorităților din Franța care au anunțat vineri un nou record de infectări cu coronavirus. Autoritățile franceze sunt în alertă.

Franţa a înregistrat 13.215 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, şi 123 de decese, potrivit informaţiilor date publicităţii vineri de Direcţia de sănătate publică, relatează AFP, citat de Agerpres.

Circa 3.626 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, cu 403 mai mulţi decât numărul anunţat în ajun, dintre care 571 la reanimare, a anunţat serviciul public de sănătate.

În schimb, rata de pozitivare (proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate) a rămas stabilă, la 5,4%.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la începutul pandemiei, cel puţin 31.249 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa, dintre care 20.689 în mediul spitalicesc.

Franța recomandă munca de acasă

Franța recomandă munca de acasă, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat. Ministrul francez al Muncii şi Inserţiei Sociale, Elisabeth Borne, a precizat că francezii se află într-o situație foarte sensibilă.

Munca de acasă „rămâne o practică foarte recomandată”, a declarat Borne la Sud Radio.

Franţa a înregistrat joi 10.593 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un nou record de la lansarea testelor pe scară largă în ţară, şi 50 de noi decese, a anunţat Serviciul pentru sănătate publică. În total, 3.223 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, adică cu 247 mai mult în raport cu cifrele anunţate în ajun, dintre care 535 sunt la reanimare, a indicat serviciul menţionat.

Numărul de persoane decedate de COVID-19 a ajuns în Franţa la 31.095, crescând cu 50 în ultimele 24 de ore, al doilea cel mai mare număr de decese din ultimele două luni.