Surpriză de proporţii! Câţi cetăţeni din Republica Moldova doresc unirea cu România

Surpriză de proporţii! Câţi cetăţeni din Republica Moldova doresc unirea cu România

Rezultatele suprinzătoare ale unui sondaj arată cât de puţini cetățeni din Republica Moldova doresc unirea cu România. 

Până la acest sondaj se ştia faptul că fraţii noştri de peste Prut îşi doresc unirea cu România.  Dar iată că rezultatele noului sondaj arată că: 55% dintre cei chestionaţi doresc ca Republica Moldova să devină membră a UE, iar surpriza acum apare: doar 30% vor unirea cu România şi 40% vor ca ţara lor să devină membră a Uniunii Euro-asiatice

Asta înseamnă că cea mai mare parte a cetățenilor din Republica Moldova nu își dorește unirea cu România, conform sondajului. Barometrul Electoral 2020 relevă că 30,4% din cetățenii R. Moldova își doresc unirea cu România, în timp ce 61% sunt împotrivă, iar restul nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 55,9% din moldoveni vor să devină membri ai Uniunii Europene, în timp ce 40,4% optează pentru o apartenență la Uniunea Economică Euroasiatică. 65,9% din respondenți vor ca R. Moldova să își statutul de neutralitate și doar 20% își doresc ca țara lor să devină membră NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este cel mai mic procent înregistrat de un sondaj din Republica Moldova în privința dorinței cetățenilor de peste Prut de a se uni cu România. 74% dintre români își doresc unirea cu R. Moldova

Evaluările anterioare indicau procente de 34% și chiar un record de 37%, în iulie 2020, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, potrivit unui sondaj IMAS.

Ce este şi mai interesant: numărul românilor care își doresc unirea cu Moldova este mult mai mare

Aşadar, trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, iar 63% dintre ei au o părere pozitivă despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu acest demers, considerat de şeful statului "următorul proiect politic" al ţării, arată un sondaj IRES.

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, arată un sondaj IRES citat de Mediafax. Pe de altă parte, însă, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), notează stirileprotv.