Premierul Ludovic Orban, veste incredibilă despre întoarcerea la starea de urgență!

Premierul Ludovic Orban, veste incredibilă despre întoarcerea la starea de urgență!

Ludovic Orban a declarat vineri că România nu va mai intra în starea de urgență, așa cum s-a întâmplat în primele două luni de la debutul pandemiei de coronavirus.

Românii nu vor mai fi nevoiți să rămână închiși în casă, ca în primele două luni de la debutul pandemiei, chiar dacă înregistrăm zilnic peste 1.000 de cazuri de coronavirus a asigurat vineri premierul Orban.

Ludovic Orban susține că în acest moment nimeni dintre specialiștii Guvernului nu se gândește la un nou lock-down.

Mai mult, premierul anunță că se vor lua noi măsuri de relaxare, scrie antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu există un astfel de scenariu. După cum vedeți, de cinci săptămâni am oprit creșterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că starea de alertă impusă de epidemia de coronavirus se va prelungi cu încă o lună la noi în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.

Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, zilele viitoare, ar fi trebuit să ieșim din starea de alertă.ay Video

Este pentru a patra lună consecutiv când România se va afla în stare de alertă. Starea de alertă a mai fost prelungită de trei ori, la 16 iunie, respectiv 16 iulie și 16 august.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese stare de urgență.