Decizie fulger a judecătorilor în cazul „Salvamarului” exhibiționist

Decizie fulger a judecătorilor în cazul „Salvamarului” exhibiționist

Magistrații Judecătoriei Constanța au dispus arestarea preventivă, pe 30 de zile, a bărbatului, de 38 de ani, fost cadru militar la Brigada 9 Mecanizată Mărășești, după ce zilele trecute a fost surprins pe plajă în timp ce atingea în apă, mai multe minore, justificând că le-ar învăța să înoate.

După ce, joi seara, individul cu porniri perverse fața de două fetițe de 7 și 8 ani, manifestate pe o plajă din Constanța, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, vineri la prânz a fost deferit magistraților Judecătoriei, cu propunerea de arestare preventivă. Infracțiunile pentru care este cercetat sunt agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.

Adus la Judecătoria Constanța, înainte de a intra în sala de judecată, suspectul, încătușat, cu fața acoperită de o mască de protecție, a refuzat orice declarație. În mai puțin de o oră, judecătorii au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul nu are antecedente penale. El  a fost introdus în Arestul IPJ Constanța. Decizia de arestare poate fi contestată de către inculpat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reținerea „salvamarului” exhibiționist a fost o surpriză pentru conducerea UM 01375 din Constanța, al cărui angajat era. Cazul lui ar fi trebuit instrumentat de Parchetul Militar Constanța, însă, imediat ce a fost prins de părinții minorelor și dus la Secția 1 Poliție, bărbatul, care a spus că este cadru militar, și-a trimis la unitate demisia din Armată.

Într-o informare de presă, dată publicității, joi seara, după ce poliția constănțeană a anunțat reținerea suspectului, pentru 24 de ore, UM 01375 a comunicat că în urma încălcării legii „de către Caporal Marcovici Petrică-Remus, militarul şi-a depus demisia, iar în data de 02.09.2020 a fost trecut în rezervă”.

„Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar”, a arătat U.M. 01375 Constanţa în comunicat.

Fostul militar fusese observat de mai mulți părinți, încă de miercuri, în apa mării, în timp ce se apropia nepermis de mult de câteva fetițe care se scăldau. Când, și joi, au văzut că individul, pe motiv că vrea să le învețe să înoate, și-ar fi manifestat pornirile perverse, furioși părinții minorelor l-au scos aproape cu forșa din apa mării, au sunat la 112 și l-au păzit până la sosirea jandarmilor și a polițiștilor.

 

 

.