Nașterea cărții care n-a ratat niciun record

Nașterea cărții care n-a ratat niciun record

Istoria Cărţii Recordurilor a început în 1951, când directorul general al fabricii de bere Guinness (producător al berii brune Stout, produsă la Dublin, în Irlanda), Sir Hugh Beaver (foto), mergând la vânătoare, şi-a pus întrebarea care este cea mai rapidă pasăre din Europa.

După ce a făcut o serie de cercetări, a descoperit că nu există date certe în acest sens. Aşa i-a venit ideea constituirii unei cărţi care să prezinte tot felul de recorduri stabilite oficial în întreaga lume.

Drept urmare, a luat legătura cu gemenii londonezi Norris (1925-2204) şi Ross McWhirter (1925-1975), cunoscuţi pentru rigoarea cu care inventariau diverse informaţii de interes public şi statistici, propunându-le realizarea unui cărţi care să cuprindă recordurile pe care le-au descoperit în cercetările lor.

Prima ediţie a Cărţii Recordurilor Mondiale Guinness a fost tipărită în august 1955 şi a devenit cea mai vândută carte din Marea Britanie până la Crăciunul acelui an, cu peste 187 de mii de exemplare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1964, cifra vânzărilor depăşise 1 milion de exemplare, pentru ca în 1974 cartea să stabilească, la rândul său, un record mondial: cea mai bine vândută carte protejată de drepturi de autor, cu vânzări ce au depăşit numărul de 23.950.000!

Cartea este acum publicată în luna octombrie a fiecărui an, tocmai pentru a coincide cu vânzările dinaintea Crăciunului.

Recordurile prezentate în carte sunt verificate îndeaproape pentru a se asigura că sunt valide şi compatibile cu tematica publicaţiei.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric