Misterul care pune pe jar Coreea de Nord. Este vorba despre sora lui Kim Jong Un

Misterul care pune pe jar Coreea de Nord. Este vorba despre sora lui Kim Jong Un

Kim Yo Jong, sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a dispărut de pe scena publică, ceea ce ar putea fi un alt semn că ea a preluat mai mult control în regim, potrivit unui expert.

Sora liderului din Coreea de Nord, care nu a mai fost văzută de la 27 iulie, ar putea să se ascundă de ochii publicului pentru a compensa speculațiile potrivit cărora Kim a cedat o parte din autoritatea sa către ea, a anunțat publicația sud-coreeană Chosun Ilbo, citată de Fox News.

Absența ei vine în contextul în care serviciile de spionaj din Coreea de Sud au dezvăluit că ea servește acum drept „al doilea comandant de facto”, deși nu a fost desemnată succesorul său.

„În trecut, au fost deposedați de pozițiile pe care le ocupau toți cei care deveneau persoana nr. 2 din Nord", a declarat profesorul universitar din Coreea, Nam Sung-wook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trebuie să fie aparente controale și bilanțuri, deși Kim Yo Jong este membru al familiei”, a adăugat profesorul.

Ea a fost văzută ultima dată când a stat alături de fratele său, luna trecută, în timp ce el a oferit pistoale comemorative liderilor militari la 67 de ani de la armistițiul războiului din Coreea.

Dar ea  nu a apărut în fotografiile  publicate marți de Kim la o întâlnire la nivel înalt pentru a discuta despre pandemia COVID-19 și pentru a se pregăti pentru un taifun.

Fotografiile au apărut după ce un fost oficial sud-coreean a  susținut că dictatorul s-ar afla în comă.

Sora sa nu a mai fost prezentă la alte întâlniri din această vară, deși acum este membru supleant al Biroului Politic, corpul superior al partidului de guvernământ din Coreea de Nord, potrivit  CNN.

Experții au spus că aceste absențe sunt neobișnuite, dar ar putea fi explicate prin participarea ei la alte activități, a informat presa.

Kim Yo-jong, în vârstă de aproximativ 32 de ani, a reprezentat de-a lungul anilor un consilier influent pentru fratele său. În luna martie a acestui an, în calitate de oficial al partidului, Kim Yo-jong a dat pentru prima dată propria declarație politică, răspunzând cu atacuri verbale la criticile Coreei de Sud în ceea ce privește noile teste cu rachete realizate în Coreea de Nord.