S-a încheiat bătălia pentru ultimul loc disponibil în Liga I. Au fost mari emoții

S-a încheiat bătălia pentru ultimul loc disponibil în Liga I. Au fost mari emoții

Chindia și CS Mioveni s-au duelat în dublă manșă pentru o poziție în campionatul intern.

Chindia Târgoviște a reușit să se salveze de la retrogradare și va evolua și în ediția 2020-2021 a campionatului intern. Și asta după ce oamenii lui Emil Săndoi au remizat, miercuri, pe terenul celor de la CS Mioveni, scor 1-1. În prima manșă, cei de la Chindia câștigaseră cu scorul de 2-0.

Gazdele au sperat că vor întoarce handicapul din tur, pentru că au deschsi scorul în minutul 7, prin Andrei Herghelegiu. Însă, în minutul 45+1, oaspeții au restabilit egalitatea, după reușita lui Josip Ivancici.

Cei de la CS Mioveni, care au ocupat locul al 3-lea în liga secundă, au mai avut câteva şanse de gol, însă cele mai mari ocazii au fost ratate de Daniel Florea (două) şi Yameogo (două).

În toate cele cinci baraje de menţinere/promovare care s-au desfăşurat până acum câştig de cauză a avut echipa de Liga I.

Chindia a terminat pe ultimul loc în Liga I (14), dar a obţinut dreptul de a juca barajul după schimbarea sistemului competiţional pentru stagiunea următoare. CS Mioveni a încheiat pe locul al treilea play-off-ul Ligii a II-a. CS Mioveni a evoluat ultima oară în Liga I în sezonul 2011-2012. UTA Arad şi FC Argeş au fost formațiile care au promovat direct în Liga I la finalul sezonului.

Ediţia 2020-2021 a Ligii I va debuta pe în weekend-ul 20-22 august, tragerea la sorţi a programului urmând să aibă loc joi, la sediul LPF.

CS Mioveni - AFC Chindia Târgovişte 1-1 (1-1), Stadion Orăşenesc - Mioveni

Au marcat: Andrei Hergheligiu (7), respectiv Josip Ivancic (45+1). În tur: 0-2.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Felix Grigore (Bucureşti)

sursa: Agerpres.

„Vreau să-mi felicit băieții. Am ieșit onorabil din acest baraj, au făcut tot ce a depins de ei pentru a rămâne în Liga 1, dar nu a fost anul nostru. Au fost niște zile grele pentru ei, după ratarea promovării directe, dar au avut o atitudine extraordinară. Au avut cam toate ingredientele pentru a promova, dar asta este. În unele momente ne-a lipsit și norocul, nu neapărat în seara asta, ci pe durata întregului sezon”, a spus Claudiu Niculescu, antrenorul celor de la Mioveni, la Telekom Sport.

Ne puteți urmări și pe Google News