China aruncă iar mănușa. Un nou monstru militar începe testele

China aruncă iar mănușa. Un nou monstru militar începe testele

Noul portelicopter al marinei Chineze, Type 075, este pe punctul să-și înceapă testele pe mare.

Lansată official în septembrie anul trecut, nava este similară, prin mărimea și tonajul acesteia, cu navele de atac amfibiu ale Marinei SUA aparținând clasei Wasp, cu un deplasament de la 35.000 la 40.000 tone și o lungime de 205 metri.

Nava chineză va îmbarca aeroglisoare de debarcare de tip 726, care seamănă cu LCAC-urile americane.

Dar o altă informatie privind portelicopterul Type 075 a fost dezvăluită în ultimele zile.

Unele fotografii ale navei au arătat prezența la bord a unei drone similară cu AR500C, al cărui zbor inaugural a fost anunțat de constructorul Aviation Industry Corporation (AVIC) în luna mai.

Cu o autonomie de 5 ore, cu o greutate la decolare de 500 kg și putând zbura cu o viteză de 170 km / h, aceast aparat a fost proiectat pentru a efectua zboruri de recunoaștere și, în funcție de sarcina utilă transportată, misiuni de lovire, război electronic, transport, detectare de particule radioactive și misiuni de desemnare a țintei.

Nava ar putea opera până la treizeci de elicoptere WZ-19 de atac și de manevră precum Z-8 și Z-20 (care arată ca Black Hawk / Sea Hawk americane)

O a doua navă de tip 075 este în prezent în construcție. Aceste nave vor consolida capacitățile de atac amfibiu ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLA), care conduce simultan programul „Type 071”, care va avea în final șapte nave de 25.000 de tone fiecare.

Și asta nu e totul. Gupul de construcții navale China Shipbuilding  a prezentat un nou concept de navă de asalt amfibiu: Type 076.

Asemănătoare cu Type 075, această navă va fi echipată cu catapulte electromagnetice pentru a lansa drone de luptă „invizibile”, la care se vor adăuga elicoptere.

Ne puteți urmări și pe Google News