Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Săptămâna continuă bine cu această zi de miercuri! Ai un comportament mult mai pe placul anturajului de vacanţă sau al colegilor de birou. Adică reuşeşti să te încadrezi în ipocrizia relaţiilor sociale.

29 iulie

 

Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjold, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău.

Despre ce voiam să repet, pentru că repetiția este mama învățăturii, vă rog să citiți https://evz.ro/nu-mai-sunt-politicieni-ca-dag-hammarskjold-horoscopul-lui-dom-profesor.html.

 

Din curierul de Bruxelles am primit multe lucruri interesante și instructive. De exemplu:

 Dezbaterea asupra anonimatului pe internet a fost relansată, săptămâna trecută de noul premier al Franței, Jean Castex într-un articol din Le Parisien. Oricine te poate jigni, te poate acuza de toate viciile posibile,  ascunzându-se în spatele unor pseudonime. În acest caz, rețelele sociale sunt ca regimul de la Vichy: nimeni nu știe cine este! a declarat Castex. În urmă cu șase luni, și președintele Emmanuel Macron cerea ridicarea progresivă a anonimatului pe internet Dar, analizând problema, se observă că este imposibil să nu lași o urmă a trecerii prin internet. Adresele IP trădează gesturile și faptele internauților celor mai pricepuți. Simpla adresa IP permite estimarea aproximativă a unei geolocalizări. Fiecare operator dispune de un portofoliu limitat de adrese IP și le atribuie la fiecare conexiune. Este, deci, ușor să ajungi la furnizorul de acces care posedă adeseori, date precise asupra identității unui internaut. Grație unei adrese găsite, site-urile internet dispun de o mină plină de informații. Ele sunt capabile să indice mărimea ecranului computerului, tipul de sistem de operare instalat, până la versiunea Google Chrome folosită. Este imposibil să fii anonim pe internet, dacă nu ești un tehnician foarte specializat. Sunt programe specializate, folosite de serviciile de informații, care pot da adresa, oraș, stradă, număr unde se află computerul în cauză. Alte programe pot da, analizând plățile online, numele celui care a cumpărat respectivul laptop, sau computer.