Topul celor mai selecte cartiere din Capitală! Unde ar prefera să locuiască cei mai mulți bucureșteni!

Topul celor mai selecte cartiere din Capitală! Unde ar prefera să locuiască cei mai mulți bucureșteni!

Un studiu de geografie mentală arată că cei mai mulți bucureșteni ar prefera să locuiască doar în șase zone din București, pe care le consideră sigure din toate punctele de vedere.

În mare există câte trei areale de manifestare atât pentru siguranță cât și pentru periculozitate. Zonele „bune” sunt: Primăverii – Floreasca – Herăstrău – Aviației – Băneasa în partea de nord cu prelungire spre vest în 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompată în Drumul Taberei și Tineretului – Titan în partea central-estică.

Zonele periculoase sunt de asemenea grupate în trei areale: Rahova – Ferentari, de departe cea mai periculoasă zonă percepută, la care se adaugă Ghencea spre nord; Colentina – Baicului – Pantelimon în nord-est și Giulești – Giulești-Sârbi – Străulești în nord-vest. Cartierele Berceni, Vitan sau Militari se găsesc într-o zonă neutră de siguranță, susține Cristian Ciobanu, realizatorul acestui studiu.

Luate pe cartiere, zona Primăverii este cea mai mult dorită de bucureșteni. Cartierul este situat în cel mai bun sector din București, anume Sectorul 1. Aici pot fi găsite nu doar vile de lux, pretabile pentru sedii de birouri sau ambasade, ci și apartamente exclusiviste, dintre care majoritatea construite după anul 2000. Printre avantajele oferite de Primăverii se numără densitatea mică a populației, multitudinea de spații verzi, accesul la mijloace de transport în comun (inclusiv metrou), dar și apropierea de parcul Herăstrău.

Considerat o parte componentă din zona centrală a orașului, cartierul Cotroceni este, iarăși, foarte apreciat din punctul de vedere al gradului de siguranță oferit locuitorilor săi. Și aici pot fi găsite numeroase vile, dintre care o bună parte au o valoare arhitecturală deosebită, dar și apartamente, inclusiv ridicate după anul 2000. Printre avantajele oferite de această zonă se numără accesul facil către centrul orașului, mijloacele variate de transport în comun (inclusiv metrou), dar și proximitatea unor importante puncte de interes (parcuri, Opera Națională București etc.).

Cartierul Aviației este unul relativ nou. Cu preponderent din blocuri cu regim redus de înălțime – ceea ce contribuie, desigur, la menținerea unei densități relativ reduse a populației și, implicit, la un grad sporit de siguranță. Dată fiind localizarea sa favorabilă, Aviației beneficiază, datorită metroului, de acces rapid către centrul orașului, dar și către marile clădiri de birouri din nordul Bucureștiului.

Bineînțeles că și Herăstrău, una dintre „zonele bune” ale Capitalei, ocupă un loc important în clasamentul cartierelor considerate ca fiind cele mai sigure. Aici pot fi găsite atât vile de lux, nou-construite, cât și o serie de ansambluri rezidențiale exclusiviste, populare în rândul expaților care ocupă poziții de management în cadrul multinaționalelor active pe piața din București. Printre beneficiile oferite de această zonă se numără, desigur, liniștea, accesul la metrou și la alte mijloace de transport în comun, dar și proximitatea celui mai mare parc din București.

Localizat tot în nord, cartierul Băneasa este, ca întindere, unul dintre cele mai mari cartiere bucureștene, reprezentând o opțiune atât pentru cei aflați în căutarea unei vile, cât și pentru cei care își doresc un apartament în cadrul unuia dintre noile ansambluri rezidențiale ale Capitalei. Dincolo de calitatea ofertei imobiliare și gradul ridicat de siguranță, printre avantajele importante ale zonei se numără, desigur, proximitatea pădurii omonime – ce echivalează, desigur, cu o calitate mai bună a aerului, arată România TV.

Floreasca ocupă locul al șaselea în topul celor mai bune zone de locuit din București. Oferta imobiliară de aici este formată îndeosebi din apartamente, dintre care unele fac parte din ansambluri rezidențiale nou-construite și chiar de lux. Printre avantajele cartierului se numără, iarăși, proximitatea parcului Herăstrău, a lacului Floreasca, dar și a marilor clădiri moderne de birouri.

Ne puteți urmări și pe Google News