Viktor Orbán: În cinci zile de negocieri am obtinut 3 miliarde de euro pentru Ungaria

Viktor Orbán: În cinci zile de negocieri am obtinut 3 miliarde de euro pentru Ungaria

Rezultatul summitului UE poate fi apreciat şi ca o blocare, la Bruxelles, a ofensivei internaţionale a brigăzilor liberale de către forţele maghiare şi poloneze, a declarat, vineri, premierul maghiar.

Declarațiile lui Viktor Orban au avut loc în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth.

Prim-ministrul Orban a subliniat: Ungaria şi Polonia au respins tentativa de a le impune ca alţii să decidă în locul lor asupra banilor ce le revin.

Unii au vrut să obţină ca noi să avem acces la banii care ni se cuvin, dar să-i putem utiliza doar dacă îndeplinim anumite condiţii politice - a spus premierul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia sa este vorba în mod tipic de ţări care susţin imigraţia şi „ne urăsc” pentru că nu acceptăm politica lor migraţionistă, şi pentru că Ungaria opreşte valul de migranţi.

În spatele lor se află George Soros, spus Viktor Orban.

Ei au vrut să aibă la îndemână un mijloc financiar cu care Ungaria şi Polonia să poată fi şantajate, a precizat premierul ungar.

Orban a explicat că războiul nu a fost câştigat, ci doar o bătălie importantă. Sursa conflictului este faptul că în Europa există două viziuni concurente despre viitor: una a depăşit creştinismul şi epoca culturilor naţionale, ea ar permite primirea a multor oameni de cultură străină, pentru ca aceştia să se amestece cu cei care trăiesc aici şi din amestecul lor să se nască o cultură particulară, a spus Viktor Orbán.

Noi, însă, nu vrem asta, nouă ne place să fim în siguranţă, să fie ordine, să nu avem terorism, nu vrem să ne adaptăm noi la cei care sosesc aici, „noi nu vream să urmăm calea cealaltă”.

Adepţii celeilalte concepţii, însă, nu ne lasă să decidem despre asta, ei spun că Europa trebuie să fie uniformă peste tot - a adăugat Orbán.

Premierul a subliniat că această dispută nu este încă decisă, trebuie să ne pregătim să luptăm în continuare, timp de încă un deceniu.