Ultimele planuri ce vizează amânarea începerii școlii și reprogramarea alegerilor

Ultimele planuri ce vizează amânarea începerii școlii și reprogramarea alegerilor

Două subiecte extrem de importante atârnă de evoluția cazurilor de coronavirus.

România se află pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri de coronavirus. În aceste condiții, se ridică mari semne de întrebare legate de începerea anului școlar 2020-2021. O altă dilemă vizează organizarea alegerilor locale și parlamentare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru la Botoșani.

Oficialul a fost întrebat despre ce se va întâmpla în luna septembrie cu școlile și cu alegerile și a afirmat că deocamdată nu există o măsură concretă care să vizeze cele două subiecte.

„Este prematur să gândim la aceste lucruri. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tătaru dă alarma la Brașov. Următoarele două săptămâni vor fi critice

Nelu Tătaru, mesaj de ultimă oră. Nimeni nu credea că ministrul va spune vreodată asta

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a spus că nu există vreo posibilitate ca în România să fie declarată din nou stare de urgență.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a afirmat politicianul.

Nelu Tătarul a fost, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din orașul Botoşani. El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului pentru a verifica în ca stare funcționează.