Evenimentul Zilei > Social > Tătaru dă alarma la Brașov. Următoarele două săptămâni vor fi critice
Tătaru dă alarma la Brașov. Următoarele două săptămâni vor fi critice

Tătaru dă alarma la Brașov. Următoarele două săptămâni vor fi critice

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță două săptămâni de foc pentru Brașov

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la o întâlnire cu directorii spitalelor braşovene, că, în următoarea perioadă, vor fi nevoiţi să gestioneze un număr crescând de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi că această situaţie va putea fi depăşită numai dacă va exista şi „o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici”, menţionând, totodată, că nu se pune problema ca Braşovul să fie carantinat, informează Agerpres.

„Pe viitor, pot vorbi de un Braşov care gestionează – ca şi prognoză să spunem pe următoarele două săptămâni – un număr crescând de cazuri, dar numai în măsura în care va exista şi o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici”, a spus ministrul.

Tătaru a subliniat că Braşovul „a fost şi rămâne un centru medical de elită”, menţionând că numărul mare de cazuri de COVID-19 „este bine gestionat”.

Totodată, el a făcut apel la agenţii economici să respecte normele de protecţie şi i-a felicitat pe cei care au iniţiat testări COVID-19 ale angajaţilor.

„Doar adaptabilitatea şi efortul unui corp medical, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi de decizie, a putut face ca gestionarea acestui moment să se situeze în limite normale şi speranţa că, în perioada următoare, cu suport legislativ, vom avea succes şi perioada critică de acum o să o redresăm în următoarea perioadă.

Tot ce a însemnat pandemie, la unităţile medicale din judeţul Braşov, a însemnat o gestionare atentă. Chiar dacă unii vor pune numărul mare de cazuri confirmate pe seama unui deficit de depistare, internare, ţin să menţionez că un număr mare de cazuri înseamnă şi un număr foarte de mare de testări şi ţin să felicit agenţii economici care au iniţiat această testare la nivelul angajaţilor”, a spus ministrul Sănătăţii.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: