Mamaia, în pericol să își piardă turiștii. Exod către plajele pitorești ale Constanței

Mamaia, în pericol să își piardă turiștii. Exod către plajele pitorești ale Constanței

Ignorate până mai ieri de turiști, fiind preferate doar de localnici, plajele din Constanța au ajuns, odată cu lărgirea întinderilor de nisip și amenajarea lor ultramodernă, dar personalizată de fiecare administrator, să capteze atenția celor care își petrec vacanța la mare.

Tataia, Trei Papuci, Zoom, Modern și, mai nou, Neversea sunt plajele Constanței, atât de îndrăgite de localnicii care preferă să evite aglomerația din Mamaia, ajungând cât ai clipi pe un șezlong, protejat de o umbrelă răcoroasă, cu o băutură fresh, din fructe exotice,  servită de barmanul amabil al unei terase. Succesul lor este din ce în ce mai mare, plajelor li s-a dus vestea de la om la om.

Și asta pentru că, de la an la an sunt mai amenajate și pline de facilități pe care operatorii comerciali le oferă localnicilor și nu numai. „Arată la fel ca Mamaia, este mai aproape de oraș, și suntem ca între prieteni, sunt oameni cunoscuți. E și mai puțin aglomerată. Accesul este mai simplu și avem tot ce ne trebuie. Prețurile sunt mai scăzute. Accesibil este cuvântul care înglobează totul”, spune o tânără din Constanța, care, după serviciu,  avenit să facă o baie în mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plajele din Constanța arată bine, sunt mult ieftine în toate privințele și oferă sporturi nautice pe care mulți le îndrăgesc. Așa se face că fură mulți turiști din Mamaia. „E foarte ok aici pentru că avem mai multe variante de sport, există și kitesurfing, când sunt valuri putem să facem surf. Plaja e mare, aerisită, nu e atât de multă aglomerație precum în alte zone”, se arată încântată o studentă din București, care vine special pe plaja Zoom din  dreptul cartierului Faleza Nord.

”Și suntem între prieteni, majoritatea celor care vin aici. Pentru noi este mult mai ok să ajungem, de la casele noastre, aici, decât până în Mamaia. Iar ca servicii, poate fi chiar peste Mamaia pentru că personalul de aici este calificat și foarte amabil”, adaugă o tânără mamă, venită cu copilul la plajă. În boxe se aude, aproape în surdină, o muzică liniștitoare, de după amiază.