Sătenii l-au găsit pe dispărut, iar Poliția l-a pierdut

Sătenii l-au găsit pe dispărut, iar Poliția l-a pierdut

Dispărutul este Ștefan Cupeț, cu handicap grav, din Goruni (Tomești) pe care poliţia l-a pierdut deşi sătenii îl găsiseră.

Ștefan Cupeț a fost văzut ieri în satul Păun (Bârnova). Tânărul a traversat toată pădurea, iar  oamenii care l-au găsit au anunțat imediat Poliția.

În comunicatul Poliţiei Române se arată: La data de 29.06.2020, Sectia 1 Rurala Tomesti a fost sesizata despre disparitia de la domiciliu a tanarului CUPET STEFAN, diagnosticat cu afectiuni psihice . La momentul plecarii de la domiciliu era imbracat cu o pereche de pantaloni largi, de pijama, de culoare maro, camasa in caoruri, iar in picioare purta o pereche de cizme de cauciuc taiate.

Poliția Bârnova a ratat găsirea lui pentru că pur și simplu agenții s-au deplasat într-un loc unde fusese văzut la aproape trei ore după ce au primit telefon, iar acum dau vina pe Covid 19.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent este căutat cu jandarmi, câini și voluntari. Iar IPJ motivează greşeala: „Alerga după alt dispărut, bolnav de COVID”.

În acest caz, singura necunoscută este unde s-ar afla acum Ștefan Cupeț, născut în 1988, în satul Goruni, comuna Tomești, cu un handicap grav. „Are handicap de gradul 1, așa s-a născut, cu o afecțiune a creierului. Nu știe cine este, ce face, unde să se ducă. Toată ziua este numai după noi”, spune mama băiatului.

Ștefan Cupeț a plecat de acasă pe 29 iunie, potrivit celor povestite de părinți. Vecinii spun că, oricum părinți băiatului nu se prea îngrijeau de el, şi din acest motiv, este posibil ca ei să se încurce în unele detalii datorită neglijenţei faţă de fiul bolnav.

Mai mult, sesizarea la 112 a fost făcută la ora 23.30, deși părinţii bănuiau că a plecat de acasă pe la 15. Iar mama dispărutului susține că, înainte de a suna la 112, ar fi mers la Poliția Tomești, pe la ora 17, să anunțe dispariția.

Dar, pentru că era deja spre seară, i s-a spus să revină a doua zi dimineață, ceea ce a făcut-o să sune, mai târziu, la numărul de urgențe. Întreaga poveste cu acest caz puteţi citi pe reporteris.