Eclipsă inelară de Soare în ziua solstițiului de vară. E de rău, foarte rău! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eclipsă inelară de Soare în ziua solstițiului de vară. E de rău, foarte rău! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dai semne de oboseală, de oboseală cronică. Dar pentru aceea este weekendul, pentru odihnă, ca să-ţi refaci forţele. Stelele îţi indică să laşi orice deoparte şi să-ţi menajezi sănătatea.

20,21 iunie

 

Eclipsă inelară de Soare în ziua solstițiului de vară. E de rău, foarte rău! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 20 iunie s-au născut Jean Marie Le Pen, Errol Flynn, Lionel Richie, Olympia Dukakis, Jacques Offenbach, Martin Landau, Nicole Kidman, Cyndi Lauper, Radu Gabrea, Aurel Barabga, Michaela Botez, Petre Gheorghiu. Pe 21 iunie s-au născut  Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan, Bertha von Suttner, James Short, prinţul William, Andrei Şerban, Puiu Călinescu, Horia Furtună.

Pe 20 sunt Sfinţii Metodie şi Calist iar pe 21 Iulian şi Afrodisie.

La ora 00:43:32,  duminică, 21 iunie, este solstiţiul de vară. (Sursă Observatorul Amiral Urseanu, calcule dr. Harald Alexandrescu). Începe vara. După ce s-a urcat pe bolta cerească, din acest moment al solstițiului de vară Soarele devine descendent, coboară pe bolta cerească până la cel mai jos punct, la solstițiul de iarnă. Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor în cea a Racului. În „mod convenţional” pentru că de fapt, real, Soarele se află în constelaţia Taurului şi probabil că va intra în constelaţia Gemenilor pe 23-24 poate chiar 26 iunie. Dar de câte ori v-am spus că zodiile nu sunt constelațiile și că ascendentul nu este mai importanta ca zodi? Vă mai spun odată!

Sâmbătă, 20 iunie, o altă zi în economia sărbătorile solstiţiului de vară. Acum două-trei mii de ani se aşteptau la sanctuar reprezentanţii tuturor triburilor, din toate colţurile ţării. Sanctuar? Nu, nu era în Munții Apuseni. Altundeva, în Dacia, din fericire secrete mari şi grele ţin încă o naţie întreagă să nu fie spurcată şi spulberată de străini răuvoitori!

Dar dacii veneau, se apropiau, iată-i în depărtare! Războinici puternici şi femei frumoase, mândria unei rase nobile, legendare. „Cei mai drepţi şi mai viteji!” Îndeplineau un ritual vechi de când lumea, de la strămoşii agatârşi. Nu mai ştiau exact toate vorbele şi gesturile, tot ritualul, dar de petrecut, petreceau!

Noaptea solstiţiului de vară era dedicată spiritelor focului. Nimeni nu dormea, toată lumea stătea pe lângă imense focuri de tabără, pentru că cine vedea primul răsăritul de soare în ziua solstiţiului de vară, acela era norocos tot anul şi era cinstit şi admirat de toată lumea.

Se spuneau poveşti vechi de la strămoşi, se cânta, se dansa, se mâncau fripturi delicioase făcute la proţap, se bea vin adevărat şi se legau prietenii.

Când sta să se facă de ziuă, Marele Preot şi sacerdoţii aducea Colţii. Imenşi, înfiorători, de nedescris... Colţii de lapte ai Lupului Şchiop, după chipul căruia se făceau steagurile dacice.

Legenda spune că Lupul Şchiop şi-a pierdut toţi dinţii de lapte... şi colţii. Apoi i-au crescut alţii, din aur. Aurul dacic, aurul nostru atât de râvnit de străini, de mii de ani până acum şi poate încă mii de ani de acum înainte.

Dar, după cum deja ştiţi, Lupul Şchiop putea să vorbească cu oamenii. Când a văzut că i-au crescut colţi de aur, a zâmbit cum numai un Lup de Foc ştie să zâmbească şi a spus: „Este un semn de la zei. Aurul sunteţi voi, dragii mei, voi, femeile frumoase şi bărbaţii puternici, sunt copiii inteligenţi şi bunicii înţelepţi! Pe voi vă doresc străinii. Să nu vă lăsaţi, cum nu o să las eu să mi se scoată colţii”

Şi a dispărut într-un vârtej spaţiu-timp, chemat de zei să muşte de inimă pe netrebnici, trădători de ţară şi nenorociţi.