Decizie în premieră la Înalta Curte. Dreptate pentru un copil

Decizie în premieră la Înalta Curte. Dreptate pentru un copil

O decizie în premieră a fost luată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii au dat dreptate unui copil discriminat, căruia i s-a interzis accesul în școală pe motiv că are sindrom Dawn.

Premieră în justiție. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, că unui copil cu sindrom Dawn i s-a interzis, abuziv, prezența la școală, alături de ceilalți elevi. Judecătorii au decis că Andrei, un elev cu sindrom Down din Botoșani, a fost în mod incontestabil discriminat la școală, de către profesori și părinți ai colegilor săi, pe criteriul dizabilității.

Cazul a ieșit laiveală în februarie 2016, atunci când Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea (CNCD) cu privire la situația lui Andrei, împotriva căruia s-au coalizat mai multe cadre didactice si un grup de părinți hotărâți să-l excludă pe elev din Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din Botosani.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

CEDCD arată că, în ciuda coalizarii eforturilor reprezentanților școlii Ion Creangă si a părinților instigatori, care au demonizat prezența lui Andrei în fața Consiliului, CNCD a decis că băiatul a fost supus discriminării și a sancționat școala cu avertisment.