Primul stat din Europa care a scăpat de coronavirus. Lumina de la capătul tunelului

Primul stat din Europa care a scăpat de coronavirus. Lumina de la capătul tunelului

Niciun caz de COVID-19 nu mai există în interiorul statului Vatican, a anunţat sâmbătă Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, citat de DPA.

Ultima persoană din Vatican care se afla sub tratament medical în calitate caz activ "a fost testată negativ pentru COVID-19 în această dimineaţă”, a precizat Matteo Bruni într-un comunicat.

„Începând de astăzi, nu mai există cazuri pozitive (...) în rândul personalului Sfântului Scaun şi în interiorul statului Vatican”, a adăugat el.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la Vatican a atins pragul maxim de 12 la începutul lunii mai. La Vatican nu au fost raportate decese asociate maladiei COVID-19.

Vaticanul a adoptat măsuri stricte de izolare din martie până în mai, similare celor implementate în Italia.

În această perioadă, Piaţa Sf. Petru, Bazilica Sf. Petru şi Muzeele Vaticane au fost închise, iar papa Francisc nu a mai luat parte la evenimente publice.

La 105 zile de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în Italia, numărul noilor cazuri de infecţie continuă să crească.

În ultimele 24 de ore, acestea au crescut cu 518 iar 400 sunt numai în Lombardia, regiunea cea mai afectată. Au fost înregistrate 85 de decese, dintr-un total de 33.774.

În condiţiile în care doar 40% din structurile de cazare sunt deschise la nivel naţional, sectorul hotelier plăteşte un preţ foarte ridicat. 26,8% dintre acestea au hotărât deja să rămână închise toată luna iar unele îşi vor relua activitatea abia din septembrie.

Guvernul italian a semnat un decret care va permite intrarea și ieșirea din țară din data de 3 iunie drept măsură care vizează relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus care a produs peste 31.000 de decese și a făcut Italia să fie pe locul 3 mondial la numărul deceselor și pe 5 ca infectări.

De asemenea, autoritățile din Peninsulă vor permite călătoriile între regiuni, tot din 3 iunie, care au fost până în prezent foarte bine controlate, conform BBC.

Măsurile reprezintă o evoluție importantă în eforturile țării de a redeschide economia după peste două luni de carantină, iar ele vin după o evoluție încurajatoare a pandemiei în ultimele săptămâni când rata de infectare a scăzut.

Italia a fost primul stat european care a introdus restricții când pandemia a început să producă victime în regiunile nordice încă din februarie.

Măsurile au început să fie relaxate din 4 mai când au fost redeschise fabricile și parcurile.

Ne puteți urmări și pe Google News